Sram добавя Guide T като бюджетна спирачка в тази серия

В началото на годината Sram реши да поднесе подарък на всички, които искат да се възползват от силата на четирибуталния спирачен апарат S4, но без да се охарчат твърде много за това. Запознайте се с най-новия и най-достъпен модел в серията Guide!

Guide T използва същия спирачен апарат с две двойки срещуположни бутала, който познаваме добре от другите спирачки в тази серия. Освен сила при спирането, той осигурява и добро охлаждане, благодарение на топлинния щит (стоманени пластини между накладките и апарата), а също и лесно обезвъздушаване чрез технологията Bleeding Edge™. Иначе казано, четирибуталният апарат на Guide T включва повечето съществени подобрения, които бяха въведени първо при Guide Ultimate, а след това и в останалите продукти от серията.

На практика основните разлики спрямо останалите модели са при спирачните лостчета, които са обръщаеми, т.е. могат да се ползват и като ляво, и като дясно. На първо място, той изисква шестогран за регулиране на отдалечеността, докато при всички други Guide-ове за това си има върток. Освен това Guide T е съвместим с комбинираща скоба MatchMaker™, което предполага съчетаване с компоненти от по-достъпните серии на Sram, тъй като тези от високия клас използват по-новата скоба MatchMaker X™. Механизмът вътре в лостчето е от типа DirectLink, т.е. по-простото изпълнение.

Срещу тези компромиси получавате по-ниска цена – препоръчителната за Европа е €117.

Теглото също е доста добро – по данни на производителя то е 280 грама за спирачка с 800 мм маркуч (но без диск).

www.sram.com

Реклама

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>