Strike и Mission – нови протектори от Kali

През есента на 2017 г. Kali Protectives представиха два нови модела наколенки и налакътници, насочени основно към АМ/ендуро карачите – това са Strike и Mission.


Strike

​Наколенките (вляво) и налакътниците (вдясно) Strike използват поредния „умен“ материал, наречен Xelion, а допълнително имат и EVA панели на ключови места около основния протектор. Задната страна е от проветрива мрежеста материя, а ластиците на „чорапа“ отгоре и отдолу са с допълнителни ленти от вътрешната страна против плъзгане, като при налакътниците  се разчита единствено на тези два елемента, за да ги държат на мястото им, докато при наколенките от горната страна е добавен и регулируем велкро-ремък.

Безспорно най-интересният детайл в Strike е защитният елемент. Xelion е вид нано-въглероден еластичен полимер, който при удар превръща енергията в топлина, която пък се разнася по цялата повърхност на протектора. Kali твърдят, че той разсейва толкова ефективно енергията, че може да се направи тънък и с множество отвори, без да се компрометира надеждността му. Можете и сами да видите на снимките колко „надупчен“ е основният протектор, което пък прави наколенките и налакътниците изключително дишащи. Производителят твърди, че Xelion запазва качествата си и при екстремно ниски температури и че в това отношение превъзхожда повечето други подобни материали, което пък прави екипировката Strike подходяща и за скованите в лед и сняг зимни карания, и за летните горещини.

Неглото на чифт наколенки/налакътници е около 325 грама за размер М. Предлагат се в още три размера – S, L и XL.

Цената за САЩ е 85 долара.

Реклама

Mission

Наколенките и налакътниците Mission са сходни като предназначение и конструкция, но използват по-обикновена защитна „пяна“ и отговарят на стандарта CE EN 1621-1. Самите защитни елементи са перфорирани за по-добро проветрение (отзад за това се грижи мрежестият „чорап“), а теглото е много ниско – около 245 грама за чифт. Това се дължи и на факта, че и наколенките, и налакътниците разчитат за контакт с тялото изцяло на ластиците със силиконови ленти от вътрешната страна.

Mission също се предлагат в 4 размера, а цената е 45 щатски долара.

https://bike.kaliprotectives.com/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>