Shimano 2018: Още нова екипировка

Наваксвайки с продуктите за 2018 г., досега ви представихме някои от новостите при Shimano – АМ/ендуро педали и обувки, новата операционна система на електрическото задвижване STEPS, по-къси курбели и четирибутални спирачки в групата Deore XT и три нови седалки от PRO. Сега продължаваме с още екипировка – облекло, очила, обувки и раници.


Shimano използва системен подход не само при проектирането на компонентите си, но и на екипировката. При тези продукти концепцията е известна с търговското си наименование Fusion и засяга всички изброени категории, като се проявява не само в пасващи си цветове, но и в специфични детайли, които са замислени да работят най-добре с другите продукти от същата серия или от каталога на японския производител.

Облекло

Линия от облекла Evolve заимства някои от характеристиките на премиум линията S-PHYRE и ги приспособява към нуждите на не толкова професионално спортуващи колоездачи, но все пак такива, на които редовните тренировки не са им чужди. По дефиниция дрехите в серията са предназначени основно за шосейно и крос-кънтри колоездене, но това не значи, че и други карачи не могат да намерят ползата от тях.

Презрамките на клиновете тип гащеризон са лентовидни, широки и плоски, за да не се усукват и да не протриват кожата, а гърбът е от мрежеста материя. Подгъвите също са направени така, че да не създават неприятно триене върху кожата, а на ключови места са разположени дискретни светлоотразителни елементи, които да подобрят видимостта на колоездача в условия на слаба осветеност. В дрехите ще намерите и някои хитри скрити джобове, които са подходящи за съхранение на опаковките от храна или за други дребни предмети.

Фланелките са с конструкция, наречена Dry touch, която отвън е защита срещу ултравиолетови лъчи (фактор 50+), а отвътре е с мрежест слой, който подобрява отвеждането на влагата и действа като вграден първи слой. На гърдите, под мишниците и около рамената са интегрирани малки отвори за проветрение, наречени MicroVents, които при каране използват аеродинамиката, за да създадат добро проветрение за тялото.

В серията Evolve ще намерите четири варианта по отношение на цветовете (Navy, Black, Blue и Beech), на които съответстват и ръкавици в същите разцветки, а клиновете са в два цвята (Navy и Black).

Реклама

В условия на студ и вятър можете да противопоставите на природните стихии якето Hybrid Windbreak, което лесно може да се превърне в елек при покачване на температурата. Специална връв във вътрешността на джобовете позволява да пристегнете якето удобно, при това без да изгуби външната си елегантност заради стърчащи краища и катарами.

В линията Explorer (долу) има нови фланелки и шорти за АМ карачите, обичащи приключенията в планината. Те включват много от изброените дотук характеристики, само че са с малко по-отпусната кройка и по-близък до ежедневния вид. 

Обувки

Тук повечето новости като че ли засягат шосейните модели (защото за някои от планинските вече сме писали), но ето още няколко кратки добавки:

Крос-кънтри обувките XC5 вече имат и версия с връзки, включително и дамски вариант.

Новите колездачно-туристически обувки MT7 са с доста спортен вид, но и с доста агресивна подметка. Горната част от е дишаща мрежеста материя, устойчива на скъсване, а пристягането е с прецизен механизъм Boa L6.

Здравите и достъпни модели ME3 и ME2 са налични в нови разцветки.

Очила

Shimano имат осем нови модела очила, включително шосейните/ХС продукти Spark и Aerolite, създадени в сътрудничество със състезателите от отбора LottoNL-Jumbo, и модерните, подходящи за носене и в ежедневието Pulsar, Meteor, Square и Tokyo.

Раници

Новите компактни раници Rokko (8, 12 и 16 литра), предназначени за шосейно и планинско колоездене, осигуряват малък обем за дневни карания и тренировки и са снабдени със система за закрепване на каската, проветрив мрежест заден панел за гърба и закопчаващ се с цип джоб на колана. 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>