Koda – нова седалка за дамите от WTB

По време на Евробайк 2017 WTB представи най-новия си модел седалка, наречен Koda. Той е разработен и ориентиран основно към жени, ползван е опитът и отзивите на активни колоездачки, за да бъде намерена най-подходящата форма и характеристики. Оказва се обаче, че и за някои господа седалката е доста удобна.

Koda има ясно изразен, дълбок и сравнително широк канал в средата, ограден от две повдигнати зони, които трябва да носят тежестта на колоездача. Носът е сравнително къс, а седалката се предлага в две широчини – 142 и 150 мм. WTB определят мекотата на седалката като средна и не крият, че като форма и дизайн тя е близка до харесваните от много хора седалки Volt. За жени, които се чувстват удобно върху Volt, Koda вероятно би била още по-подходяща. В тази насока се изказват и няколко от спортистките на WTB, като Анеке Беертен, Ребека Руш и др.

Koda ще се предлага в общо четири разновидности, различаващи се по твърдостта, материалите (особено на релсите) и други детайли. Топ-моделът в линията е Koda Team с титанови релси и омекотяваща пяна DNA (по-лека и по-дълго запазваща формата си), която тежи 210/223 грама за 142/150 мм широчина. Koda Pro също е с DNA пяна, но с хром-молибденови релси и цена в САЩ $59.95. Koda Race също е с релси от Cr-Mo стомана, но със стандартна пяна (която е и малко по-мека), Koda Comp е със стоманени релси и стандартна пяна и е най-достъпна като цена.

https://www.wtb.com/

http://allmountain.bg/

Етикети: , ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>