Sram добави 29-цоловите Roam 60 към гамата си от наплетени колела

Еволюцията на 29-цоловите велосипеди е неоспорима. Някои ги обожават, други напълно ги отричат, но е факт, че те вече се срещат за почти всеки тип каране – крос-кънтри, АМ/ендуро и спускане. Това е достатъчна причина за Sram да добавят и такава разновидност на топ-модела си за АМ/ендуро Roam 60.

Създаването на новите колела обаче не е било просто самоцел, т.е. те не са проектирани само с идеята да запълнят една ниша. Както и при другите модели от серията Roam, Sram са подходили с нагласата, че трябва да създадат един отличнобалансиран продукт, при който добрите качества на 29-цоловите колела (добро газене и добро търкаляне) да бъдат допълнени от ниско тегло, добри якостни характеристики и игривост, което да гарантира, че ще са приятни и ефективни при каране.

За да постигне всичко това, проектантският екип е увеличил броя на спиците (28 вместо 24), променил е плетката им (четворно кръстосване вместо тройно) и е разработил ново тяло за главината. Тези детайли, наред с карбоновите капли с вътрешна широчина 30 мм, допринасят за това колелата Roam 60 да са корави в странично направление, устойчиви на усукване и добре балансирани между коравина и податливост в радиално направление, така че хем да поддържат сцеплението на гумите, хем да осигуряват достатъчно комфортна возия.

Предното колело е съвместимо с QR, 15×100 мм и 15х110 мм (Boost), а задното с QR, 12×142 мм и 12х148 мм (Boost).

Теглото им е съответно 835 грама за предното и 955 грама за задното, общо 1790 грама за целия комплект. Цените обаче също са поотделно – €919/€1021 или 1940 евро за комплекта.

https://www.sram.com/

Реклама

Етикети: , , ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>