Есен 2017 | Предложения от Drag Zone

Има ли причина да не карате през есенните месеци? Може би ви плашат по-ниските температури и променливото време? Може би ви ограничават по-късите дни? Може би…, но за всичко си има решение! В следващите редове ви представяме няколко продукта от Drag Zone, които действат като лек срещу всякакви оправдания. Те са също толкова полезни и за тези, които нямат нужда от агитация за прелестите на есенното каране. 🙂


Drag Hardy Pro 2017

 

За да карате през есента, на първо място ви трябва велосипед. Лесно е да предположим, че имате такъв, но ако сте се запалили по планинското колоездене едва наскоро, например през изминалото лято? Или може би след доста навъртяни километри вече се замисляте за нов байк? Ако обичате да карате велосипед, няма неподходящ сезон за покупката му.

Hardy е една от основните линии в каталога на Drag. Както показва името ѝ, става дума за ХС твърдаци, а модификацията PRO е позиционирана в средния клас.

Hardy PRO се предлага с 27.5- или 29-цолови колела. Размерът им е в пряка връзка с този на рамката – има две рамки (S и М, 15″ и 17″) с колела 27.5, и още две (М и L, 17.5″ и 19″), които са с 29. По този начин хората с най-често срещан ръст (170-180 см) могат да избират между по-големи или по-малки колела, докато за по-ниските и по-високите от средното производителят е избрал най-подходящия и логичен според него размер.

Самата рамка е от алуминиева сплав А6+ (т.е. от серията 6000), като тръбите са двойно изтънени и хидроформовани. Drag не залагат на твърде много извивки – Hardy е с класически преден и заден триъгълници, но при вглеждане в профила на тръбите лесно можете да разберете къде е заложена повече коравина. Челната тръба е конусовидна, жилата за скоростите са вмъкнати вътре, но маркучът за задната спирачка е оставен отвън, което означава по-лесно сервизиране или подмяна при нужда. Геометрията следва съвременните тенденции при ХС велосипедите.

Вилката е SR Suntour Raidon DS-RL-R-TS и пневматичната ѝ пружина позволява лесна настройка за всяко тегло. Ръчно наплетените колела също обещават издръжливост дори и при по-тежки ползватели, в рамките на ХС предназначението, разбира се, а гумите Schwalbe Rapid Rob се търкалят леко по гладки и твърди терени, но не им липсва сцепление и в по-трудни условия, стига човек да познава границите на възможностите им.

Задвижването е предимно с компоненти Shimano Deore и с цели 30 скорости. Това гарантира, че всеки любител ще има на разположение голям избор от предавки за всякакви условия – от спускане по асфалт до най-стръмните изкачвания в планината. Спирачките също са Shimano, моделът е М395.

Периферните компоненти са Cox – дъщерна марка на Веломания, която е разработена именно с идеята да предложи на потребителите добро качество на достъпна цена, включително и като продукти за вграждане в собствените велосипеди.

1390.00 лв. от DragZone.bg


NS Metropolis 1 2017

По-късите есенни дни са чудесен повод да се замислите и за един градски байк, с който да въртите кръгчета на пъмп-трака, да скачате на Dirt-овете или да учите улични трикове. Може и да не достигнете уменията на Сам Пилгрим, но това не означава, че ще се забавлявате по-малко.

Един от специализираните модели на NS Bikes за такъв тип каране е Metropolis 1.Толкова специализиран, че се чудим откъде да започнем представянето му…

Може би от 26-цоловите колела, които са „задължителни“, когато става въпрос за острите виражи на пъмп-траковете и сложните трикове на Dirt-скоковете. За сцеплението с градските терени и твърдо утъпканите бабуни и се грижат гумите Kenda Small Block 8, монтирани върху капли NS Fundamental.

Рамата, както може да се очаква, е от хром-молибденова стомана, с прецизно и красиво направени заварки, с изтънени тръби за постигане на приемливо тегло, макар че основният акцент е върху здравината. NS Bikes имат огромен опит в разработването на такива велосипеди, така че може да разчитате на перфектна геометрия и внимание към всеки важен детайл.

Вилка Manitou Circus Expert, със 100 мм ход и 20 мм проходна ос. Далеч по-интересна обаче е скоростната система, която е само с една предавка – предният венец е с 25 зъба, задният с 10. Курбелите са с по-особена конструкция, каквато се използва обикновено при ВМХ велосипедите, и са от реномираната марка We The People. Периферните компоненти Octane One също са специфични и доста различни от стандартните, които сме свикнали да виждаме.

Стандартно велосипедът идва с две спирачки – дали ще решите да махнете едната, зависи най-вече от карането и сложността на триковете, които смятате да пробвате.

2290.00 лв. от DragZone.bg


Ръкавици Giro Remedy

Remedy са едни от най-универсалните модели ръкавици на Giro. Те могат да служат както на спускачите (като сравнително лек и проветрив модел, но с добавени протектори на ключови места за пръстите и дланите), така и на АМ/ендуро карачите, които желаят по-голяма защита за ръцете си. Remedy не са най-тънките, но не са и най-дебелите ръкавици, което ги прави идеални за преходните сезони, когато може да се наложи да карате в температури от 5 до 25 градуса.

Както виждате и от снимката, от горната страна върху пръстите са разположени тънки, но ефективни протектори – тази защита не лишава ръкавиците от гъвкавост, нито от проветривост, но намалява уязвимостта на кокалчетата при срещи с клонки покрай пътеката или в случай на падане.

Още по-сериозен е защитният панел, който обгръща основата на дланта отгоре и отдолу. Този елемент е изработен от материал, наречен Poron XRD – един от онези „умни“ полимери, които са меки и приятни при носене, но се втвърдяват и абсорбират енергията при удар, лед което възвръщат нормалните си характеристики и могат отново да изпълняват функциите си. Протекторът е разположен стратегически в областта, на която човек най-често се подпира при залитания, падания и т.н., и която е най-външната точка на дланта при хващане на кормилото.

Долната част на ръкавиците (дланта) е изработена от три панела изкуствена кожа Clarino (една от най-меките, гъвкави и издръжливи на протриване материи за тази цел), съшити по технологията SuperFit, която гарантира максимална прецизност в изработката, така че ръкавиците да прилепват към ръката като втора кожа.

Закопчаването при китките е с велкро лента, което означава, че лесно можете да го регулирате спрямо размера дебелината на ръката си. 

Remedy се предлагат в размери M и L и в две разцветки.

74.90 лв. от DragZone.bg


Яке Endura Luminite 4 in 1

Думата Luminite в името разкрива една от многото функции на това универсално колоездачно яке. Става дума за неговата „осветеност“ – наред с многото светлоотразителни елементи, които позволяват на шофьорите да ви виждат от всички страни, в задния джоб е интегрирана и червена светлина, която можете да активирате в тъмната част на денонощието.

И тъй като говорим за яке, неговата основна функция е да пази горната част на тялото при лошо време. В този смисъл Luminite 4 in 1 е ветроустойчиво и водоустойчиво (10 000 мм воден стълб), като в същото време има и добра дишаемост.

Това, което не се вижда от пръв поглед, е че якето е двуслойно. Отвътре с цип е прикрепено второ яке, което е от ветроустойчив поларен плат. Това вътрешно яке, изпълняващо ролята на подплата, е и двустранно, т.е. можете да го обръщате, дори ако просто искате да смените цвета. 🙂

Ако се върнем към външния слой, той е с подлепени шевове, с двойно припокриване при ципа и изобщо е добре защитен от външните въздействия. В тази връзка якето може и да се пристяга чрез скрити в джобовете шнурове при кръста и при яката.

На разположение са и няколко джоба – един на гърдите (с цип), голям заден джоб (също с цип) и два предни джоба за топлен на ръцете или за съхранение на разни дребни неща.

299.00 лв. от DragZone.bg


Панталон Endura Singletrack II

Не бихме се учудили, ако това е най-продаваният дълъг колоездачен панталон в България. Поне сред нашите познати това важи с пълна сила. Пълните ни впечатления от него можете да прочетете в ревюто от 2014 г. – към него можем да добавим само това, че панталонът все още се ползва, никъде не е скъсан и е незаменим в студени дни, особено ако карането включва придвижване през по-диви местности с тръни и шубраци, в които по-тънки и фини материи не биха издържали много дълго. 

Панталоните са изработени са от здрава синтетична материя Cordura, имат водоустойчиво покритие и съхнат доста бързо. Не са най-дишащите, но не са и най-спарващите – отлични са за температури от -5 до +10 градуса, но и при 15-20° (на припек) се издържа без сериозен дискомфорт. Платът е изключително здрав, но не е прекалено твърд – със Singletrack може удобно да се върти, а за по-дълги карания може да прикрепите от вътрешната страна и бельо с омекотяваща подложка.

Крачолите имат разтегливи зони при колената и отстрани, така че да не ограничават движенията. Нещо повече – в тях можете да поберете дори и повечето модели наколенки, като за тази цел от коляното надолу има дълъг цип и велкро лепенки, които позволяват да разтворите широко крачола, за да нахлузите защитната екипровка. След което пък можете да пристегнете плътно долните краища, за да не се закачат в храсти покрай пътеката или в предните венци при педалиране. На бедрата има и вентилационни отвори с цип – ако започнете да прегрявате, те вършат чудесна работа.

Singletrack разполагат и с доста джобове – два предни, в единия от които има и скрито джобче за пари или други ценни дреболии, и два задни (на бедрата).

Талията се регулира чрез пристягащи се велкро-ремъци, а освен тях има и халки за колан.

За видимостта в тъмните часове са добавени светлоотразителни елементи.

179.00 лв. от DragZone.bg


Гамаши Endura MT500 II

Ако искате отрано да се подготвите за зимата или просто нямате водоусточиви обувки, а желаете да карате дори в кални и дъждовни дни, гамашите МТ500 може да са ви от полза. Те са строго специализирани за планинско колоездене – отворите под стъпалото са само за МТБ педали с автомати, освен това в предната част има допълнителен гумиран слой, който осигурява допълнителна защита и е дълбоко набразден от долната страна, за да осигурява сцепление при ходене по кални пътеки. 

Гамашите са изработени от неопренов плат с 10% найлон и се закопчават с цип от горната страна, като двата края под него се припокриват за по-добра изолация от водата. Кройката е такава, че да обгръщат плътно обувките и глезените, но при отваряне на ципа да се обуват и събуват лесно. Светлоотразителните елементи са добавени с оглед на нощната видимост, а „подметките“ са от арамидни влакна, за да са максимално устойчиви на протриване и скъсване.

69.90 лв. от DragZone.bg


Преден фар Knog Blinder Arc 220

Темата за есента неизбежно включва и фарове за велосипеда. Дните се скъсяват, а желанието за каране не, и това често води до смели планове, завършващи с прибирания на границата между деня и нощта. Ако пък сте свикнали да се придвижвате в града с велосипед, карането по тъмно става още по-неизбежно.

Продуктите на марката Knog са на българския пазар от 2017 г., а предният фар Blinder Arc 220 е предназначен основно за ползване в града, но с 220 лумена е достатъчно силен, за да разчитате на него и в планината, ако се случи да изпратите залеза, преди да сте завършили карането.

Той е доста компактен (32 x 32 x 70.8 мм) и лек (100 грама), но както казахме, генерира достатъчно светлина, за да ви виждат отдалеч в града и да виждате надалеч в гората. Светлинният лъч е елипсовиден, 24° по хоризонтал и 16° по вертикал, което осигурява добра осветеност и в периферните зони на видимост. Knog са се погрижили фарът да осигурява постоянна яркост в рамките на посоченате в спецификациите продължителност на светене, а именно: 1.3 часа – мощен режим, 2.4 часа – нормален режим, 5 часа – икономичен режим, 11 часа – мигащ режим. Заложено е и интелигентно терморегулиране, за да се постигне оптимална работа на светодиода. За охлаждането на корпуса има и радиатор в предната част на осветителното тяло.Можете да го карате във всякакво време, защото е водонепропусклив.

Батерията е поместена в тялото на фара и се зарежда през USB порт.

Поставката за кормилото се монтира лесно, без да са необходими инструменти или специални умения, а когато не го ползвате, можете да го приберете във всеки джоб на облеклото или раницата си.

119.00 лв. от DragZone.bg


Заден фар Knog Blinder Road R70

Логично допълнение за всеки, който кара в града или по републиканската пътна мрежа, е задният фар с червена светлина (т.нар. стопче). Без съмнение на пазара има всякакви продукти от този тип, но ако държите на максимално качество и на изискан, оригинален дизайн, Knog Blinder Road R70 може да е вашият продукт.

На първо място, той е доста силен – светлинният поток, който генерира, е 70 лумена, така че навсякъде ще ви виждат отдалеч. Продължителността на светене зависи от избрания режим – 3.5 часа в постоянен режим, 4 часа с бързо мигане, 5 часа с продължително мигане, 13 часа в режим пелотон и  20 часа в режим еко-мигане. В рамките на тези интервали можете да разчитате на постоянна яркост в съответния режим.

И този аксесоар е компактен (27 x 76 x 52 мм) и лек (само 52 грама), както и водонепропусклив, за да не ви се налага да се съобразявате с лошото време. Батерията е литиево-полимерна, в тялото на фара, и се зарежда през USB.

Можете да го закрепите на всякакви тръби с диаметър от 22 до 35 мм, т.е. на всеки кол за седалка или дори на рамката.

Предлага се в черен или сребрист цвят.

99.00 лв. от DragZone.bg


Регулируем кол за седалка KS LEV Remote

Ако все още не сте се сдобили с регулируем кол за седалка, не се притеснявайте – рано или късно ще го направите! 🙂 Този тип колове направиха революция на пазара и единствено високата им цена спира част от потребителите да се възползват от функционалността им.

Казвайки това, добре е да знаете, че моделът LEV на KS e не само един от най-хвалените, но и един от най-достъпните. Това са две добри причини да си го подарите.

KS правят и други регулируеми колове, но LEV е продуктът им от най-висок клас. Той използва пневматична пружина и хидравлична система, а дистанционното командване е чрез жило и лостче от кормилото. Конкретно този вариант е с ход 125 мм – може би най-често използвания вариант, а общата дължина на кола е 385 мм.

Изключително добра е скобата за захващане на седалката, която е фино регулируема чрез два болта. Тя е и без изместване назад, за разлика от някои по-евтини модели на марката.

Теглото, посочено от производителя, варира от 480 до 605 грама в зависимост от дължината, диаметъра (30.9 или 31.6 мм) и други параметри, но във всички случаи LEV е един от по-леките регулируеми колове на пазара.

589.00 лв. от DragZone.bg


Комплект за безкамерни гуми Zefal Tubeless Kit

През есента често търсим за каране маршрути по южните склонове, но там освен слънце и сухи почви, обикновено ни очакват и тръни, а и остри камъни. Едно от добрите решения за такива терени са безкамерните гуми и ако искате да превърнете своите в такива, разгледайте този комплект на Zefal, който съдържа всичко необходимо за целта:

– 125 мл запечатваща течност, която е достатъчна за две гуми;

– две бандажни ленти; комплектът се предлага в три варианта, които се различават именно по размера и цвета на лентите – за 26″ (оранжева), 27.5″ (зелена) и 29″ (синя);

– два вентила за безкамерни гуми;

– инструмент за демонтиране на главата на вентила;

– детайлни инструкции за употреба.

49.90 лв. от DragZone.bg

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>