Приятелски вело уикенд с Biking Tours | 28-29 октомври 2017

Двудневен велопреход с маршрут Стрелча – х.Бунтовна – Стрелча. Целта е да се съберем, да покараме и позабавляваме, както и да дадем някои ценни съвети за това как да караме безопасно по различни планински терени и по технични пътеки! Но най-вече да отпразнуваме така забавния, приятен и успешен велосезон 2017.

Програма

Ден 1, 28.10.2017 г. | Стрелча – х.Бунтовна

10:00 ч. – среща на площада в гр. Стрелча.

Когато всички пристигнат, потегляме с леко изкачване, което върви по черен път, достигайки с. Кръстевич и оттам 12 км по широк, живописен черен път 100% бутаем и също толкова караем (право нагоре) ще достигнем до хижата. Ако има време и желаещи, ще направим една технична и много приятна пътека. Достигайки хижата, ще се установим за нощувка и ще се отдадем на заслужена почивка, почерпка и наслада на прекрасната гледка от хижата.

За този ден дължината на прехода е 23 км, около 3-4 часа. 
Денивелацията е около 1200 м (положителна).
На няколко места има вода.

Ден 2, 29.10.2017 г. | х.Бунтовна – Стрелча

След като закусим, ще тръгнем източно от хижата в посока гр. Стрелча. Ще се насладим на красиви гледки към вр. Богдан и върхове от величествената Стара планина. Ще караме по продължителни и приятни спускания към гр. Стрелча. Там, при желание, ще отделим време за разходка и обяд. 

За този ден карането е около 15-20 км, с очаквана продължителност 4-6 часа. Теренът е изключително разнообразен и приятен, дори при лоши метеорологични условия не е проблем да се кара.

Реклама

Организационна такса за събитието НЯМА. То включва водач/и , съпътстващ транспорт, буренце с Байкинг Турс домашна ракия, както и нашето позитивно и професионално отношение към всички вас. 

Молим да си направите застраховка за периода, в случай че решите да участвате!

Храна: ще съгласуваме желанията на групата и ще направим обща заявка (например печено прасенце). 🙂

Транспорт от София до Стрелча ние може да предложим на цена от 20 лв. в двете посоки за хора и велосипеди. 
Транспортът ще тръгне в 7 ч. на 28.10 от Национален стадион „Васил Левски“, София

Нощувки: Всеки сам си плаща нощувката, тя е на стойност 20 лв. на легло. Стаите са двойки и тройки със собствен санитарен възел. Има възможност и за разполагане на палатки в близост до хижата.

Всички желаещи молим да изпратят мейл с три имена и телефон, за да имаме предвид местата за нощувка!
e-mail: [email protected] или на тел. 0888881245 – Нено Делирадев.
Краен срок за записване 20.10.17 г.

Групата може да достигне максимум 60 човека!

Този тур ще се проведе независимо от атмосферните условия!!! Очакваме Ви!

https://www.facebook.com/events/338809306578285/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>