Витоша приема финалния кръг на Българските даунхил серии този уикенд

Трасето на Бай Кръстьо ще определи шампионите за 2017

От 6 до 8 октомври ще се проведе петото поредно издание на Home Mountain Bike Cup! Събитието се провежда ежегодно в района на Бай Кръстьо и Драгалевски лифт, като всяка година предизвиква някои от най-добрите родни колоездачи  в оспорвана битка за призовите места!

Състезанието е решаващо за крайните резултати в Българсите даунхил серии за 2017, които тази година включват общо 5 кръга на 5 различни локации. Домакини на сериите до този момент бяха Пампорово, Петрич, Кюстендил и Боровец, а именно Витоша ще определи шампионите за годината.

Водач във временната ранглиста е Стивиан Гатев при мъжете, следван само на 50 точки разлика от основния си опонент за спечелването на титлата – Росен Ковачев. При юношите преднина има Румен Белезирев, но след него само на 20 точки разлика е двукратният национален шампион Йордан Анчев, което прави състезанието още по-интересно и решаващо за много неща.

Близо 100 състезатели от цялата страна са записани за участие до момента, а всеки, който иска да се включи в състезанието, може да го направи, като се регистрира предварително онлайн тук.

Реклама

Съботния ден, 7.10, ще бъде отреден за тренировки и опознаване на трасето, а в  неделя, 8.10,  ще се проведе самото състезание. По програма в 11:30 ще започнат квалификациите, а в 14:30 ще бъдат финалите. Покрай трасето има възможност да се наблюдават скоростните спускания на участниците, а организаторите подканят повече софиянци да се разходят в планината през уикенда и да споделят част от силните емоции и адреналина.

Друга интересна част от програмата на Home Mountain Bike Cup 2017 ще бъде традиционната изложба „Най-добрите кадри на сезона“, която ще се проведе в петък, 6.10, от 17:30 в клуб Switch /НДК под Моста на Влюбените/. В нея ще се включат повече от 10 фотографи, успели да уловят незабравими моменти през годината, а вечерта ще продължи с тематично парти за закриването на байк сезона. Входът е свободен и всички са поканени.

Повече за Българските колоездачни серии може да намерите на www.race-series.com.