Есен 2017 | Предложения от Shockblaze и Sprint

Някои приемат есента като начало на края на карането. За други тя е един от най-хубавите сезони. А за търсещите изгодни покупки може да е период на добри предложения в търговската мрежа. В следващите редове ви представяме три продукта от Sprint и Shockblaze, които не се нуждаят от допълнително намаление, за да са изкушаващи.


Рамка Sprint Outrage

Може и да сте пропуснали, но от година и нещо Sprint имат в асортимента си тази АМ/ендуро рамка за 27.5″ колела, която би задоволила изискванията на почти всеки любител на този тип каране. Новото е, че освен досегашния вариант със 140 мм ход на окачването, Outrage вече се предлага и със 160 мм.

И в двата случая задният амортисьор е Rock Shox Monarch RL – един от най-често вгражданите шокове в този ценови клас, който разполага с реглаж на разгъването и със заключване. Системата на окачване е четиризвенна с виртуална опорна точка, от типа с цял заден триъгълник, свързан към предната част с два чифта планки. Известно е, че тези конструкции дават богати възможности за моделиране на кинематиката и характеристиките на окачването. В случая Sprint ползват опита на един от най-големите производители на рамки в бранша – тайванската компания Astro, върху чиито продукти са базирани велосипедите на не една и две чуждестранни марки, така че и от Outrage могат да се очакват добри резултати.

Тръбите са от алуминиева сплав 6061 и са хидроформовани, за да се постигне този разчупен външен вид, който все пак е подчинен на функцията. Извивките и многоъгълните профили имат за цел да увеличат коравината и здравината в ключови области, запазвайки теглото достатъчно ниско.

Геометрията на Outrage е в унисон със съвременните тенденции – дълга горна тръба, ниско средно движение, малък челен ъгъл и голям ъгъл на седалковата тръба.

Рамката е с външен и вътрешен път за жилата и маркуча на задната спирачка, конусовидно чело, Post Mount за задната спирачка, ISCG05, директен монтаж на предния дерайльор и проходна задна ос.

999.00 лв. / 1099 лв. в магазини Maxbike


Shockblaze Trace Elite E8000 27.5″ Plus

Електрическите маунтин байкове са хит на пазарите в Западна Европа, но у нас цената им все още е висока за джоба на масовия потребител. И все пак, ако тези нови технологии ви вълнуват и искате да се сдобиете с подобен велосипед, Shockblaze имат в каталога си за 2017 г. няколко модела, които по характеристики не остъпват никак на повечето чуждестранни марки, но ги превъзхождат значително като цена. Trace Elite E8000 e един от тях.

Е-байкът, който е с двойно окачване, използва електрическо задвижване SHIMANO STEPS E8000, което е една от водещите системи на пазара, допълнено от компоненти Shimano SLX. Батерията и моторът са интегрирани в рамката, която е специално за електрически велосипеди и в унисон с тенденциите в този сегмент е съвместима с колела и гуми 27.5+, осигуряващи добра товароносимост, изобилие от сцепление и комфортна возия. Ако предпочитате, можете чрез подмяна на колелата да преминете и към 29″ – както рамката, така и вилката Rock Shox Revelation позволяват това

Рамката е със 140 мм ход (толкова е и на вилката), окачване с виртуална опорна точка и съвременни детайли (конусовидна челна тръба, вътрешно окабеляване, директен монтаж на предния дерайльор, проходна задна ос и т.н.). Тръбите са изтънени и хидроформовани за постигане на оптимално тегло и здравина. Велосипедът се предлага в два размера, като в геометрията е търсена максимална универсалност – рамката е сравнително дълга, но челният ъгъл е 68°, а седалковият 75°. Това би трябвало да добави известна повратливост при завоите и по-ефективна позиция при изкачванията в сравнение с чистите ендуро велосипеди, т.е. Trace Elite не прекрачва границите на All Mountain категорията – това е логично, защото макар да може да се кара и по-агресивно, този е-байк се цели в по-широката потребителска категория на велотуристите, т.е. на хората, които просто искат да прекарват време със своя велосипед в планината, а не задължително да се спускат по най-трудните пътеки.

Спирачките са Sram Level TLM, а колелата са DT Swiss XM 1501 Spline One, върху които са сложени гуми Schwalbe Nobby Nic 27.5″x3.00″. Повечето периферни компоненти са Shockblaze, допълващи цветното оформление, а колът за седалка е Rock Shox Reverb с регулируема височина.

7090.00 лв. от Shockblaze.com или в магазини Maxbike


Shockblaze Trace Elite CARB 27.5″ 2016

Ако сте от хората, които са готови да се върнат 1-2 години назад в каталозите на производителите, за да си купят някой по-стар модел на отлична цена, не пропускайте това предложение! Trace Elite CARB е карбонов AM велосипед с двойно окачване и добро оборудване на цена 4699 лв.!

„Уловката“ е, че в момента е наличен само размер S, т.е. от офертата могат да се възползват най-вече хора с по-нисък ръст. Иначе рамката е със 150 мм ход на окачването, което е четиризвенно с виртуална опорна точка. Задният амортисьор и вилката (също със 150 мм ход) са Fox Float. Конусовидна челна тръба, проходна ос отзад, директен монтаж на предния дерайльор… единствено външното окабеляване изглежда като отклонение от „модата“, но някои хора дори го предпочитат така, а и броните са толкова плътно прибрани по долната тръба, че почти не се забелязват.

Задвижването е с два венеца отпред и десет отзад, комбинация от Shimano XT и SLX, каквито са и спирачките. Колелата са с капли DT Swiss, а периферните компоненти са Truvativ.

Струва си да отбележим, че по данни на производителя теглото на велосипеда е 11.5 кг, което го прави още по-универсален и приятен за каране.

4699.00 лв. от Shockblaze.com или в магазини Maxbike

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>