Предложения за месец август 2017 | Shockblaze и Sprint

За месец август Maxbike и Shockblaze са подготвили предложения за три велосипеда, които ни напомнят, че есента е един от най-хубавите сезони за каране, а краят на лятото е един от добрите периоди за покупка на нов байк.


TRACE RACE 27.5″ 2017

Trace е ХС/АМ велосипед, ориентиран към любителско каране, но с много добра и надеждна окомплектовка. В МТБ-БГ го тествахме в началото на 2016 г. и можем да кажем, че макар рамката да се отклонява в някои отношения от масовата геометрия в този сегмент (най-вече по отношение на челния ъгъл, който е 69.5°, т.е. не много спускачески), байкът е един от най-пъргавите, които сме карали, особено по тесни и завоести пътеки.

За 2017 г. рамката е все същата – с изтънени и хидроформовани тръби, като при малкия размер горната е особено ниско разположена, т.е. е доста подходяща и за жени; с конусовидно чело, 12 мм проходна ос отзад, капсуловани лагери на окачването, директен монтаж на предния дерайльор, външен път за жилата, класическо средно движение и 140 мм ход (заден амортисьор Rock Shox).

Оборудването обаче е още по-добро, кажи-речи с един клас нагоре, което предвид цената прави велосипеда още по-привлекателен. Вилката отново е Rock Shox Sektor с въздушна пружина Solo Air, 140 мм ход, дистанционно заключване и 15 мм проходна ос. Задвижването  е надградено до клас SLX на Shimano (2х11 скорости), като задният дерайльор е дори Deore XT. Добавена стойност има и в колелата на велосипеда, които са Mavic Crossride. И ако това не е достатъчно да ви впечатли, байкът вече разполага и с регулируем кол за седалка Rock Shox Reverb! Съветваме ви внимателно да погледнете цената, защото едва ли ще намерите другаде подобна за такова ниво на окомплектовката!

3199.00 лв. от Shockblaze.com или в магазини Maxbike


CONCEPT EVO RACE 26″ 2016

Вторият велосипед е по-стар като модел и концепция, но затова пък е на невероятна цена. Да, Concept EVO Race е с 26-цолови колела, но при етикет 2299 лв. за ХС байк с двойно окачване, карбонова рамка, висок клас оборудване и тегло около 12 кг много хора на драго сърце ще забравят за по-големите размери колела…

И така, рамката е карбонова, с четириставно окачване с реална опорна точка, 100 мм ход на задницата; с вътрешен път за жилата на скоростите и вътрешни чашки (но без конусовидно чело). Геометрията е изцяло ХС ориентирана със стандартна дължина на горната тръба и 70° челен ъгъл.

Вилката е Rock Shox Reba RL с дистанционно заключване и също със 100 мм ход. Скоростната система, макар и с 3х10 предавки, е пълен комплект Shimano XT, колелата са с капли DT Swiss и главини Shimano, а периферните компоненти са Ritchey (кормило, лапа и кол за седалка) и Selle Italia (седалка).

Всичко изброено допринася за ниско тегло от порядъка на 11.95 кг и прави велосипеда особено подходящ за любителски ориентирани ХС колоездачи, които търсят лек и с надеждно оборудване велосипед на достъпна цена. Нашият съвет е да смените някои неща веднага след покупката (например лапата с по-къса и кормилото с по-дълго), което би направило велосипеда още по-добър без почти никаква допълнителна инвестиция.

2299.00 лв. от Shockblaze.com или в магазини Maxbike


Sprint Primus Race

Този велосипед е малко по-специфичен. Технически погледнато, рамката му е предназначена основно за Dirt Jump. Тя се предлага само в един размер с 580 мм горна тръба, 335 мм седалкова тръба (т.е. много ниска) и 420 мм стойки на веригата (т.е. много къса задница). Колелата са 26-цолови, а челният ъгъл е 68°. Тези характеристики, наред с подсилената конструкция, превръщат Primus в едно не само изгодно, но и интересно предложение.

Разбира се, на първо място той може да хване окото на хора, които търсят начален клас велосипед за каране по пъмп-трак, Dirt Jump и дори форкрос. За тази цел байкът е оборудван с един венец отпред и допълнителен водач/обтегач за веригата. Вилката е SR Suntour XCR32 със заключване, задната касета е с осем венеца, а спирачките са Shimano М365.

Primus обаче успешно може да бъде ползван и като детски велосипед за малчугани, които са достигнали подходящ ръст за 26-цолов байк – ниската рамка изглежда чудесна основа, а при нужда от повече предавки скоростната система може да бъде надградена/модифицирана. Можем да си представим байка като подходящ и за момичета/жени с по-малък ръст, както и за мъже с височина до 170 см, които биха решили да го превърнат чрез надграждане в пъргав твърдак за каране по игриви и сравнително гладки пътечки.

Не ни разбирайте погрешно – не казваме, че Primus е подходящ за всеки! Тъкмо обратното – той е встрани от масовите характеристики, но има хора, които могат чудесно да се възползват от особеностите му.

https://www.sprint-bicycles.com/bg/велосипеди/PRIMUS-RACE-26quot-2017.html

839.00 лв. в дистрибуторската мрежа на Sprint или от магазини Maxbike

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>