Нови продукти в Bike Center | Маски Respro и очила Uvex Variotronic

В магазините от веригата Bike Center винаги можете да намерите нещо ново и интересно. Сега насочваме вниманието ви към няколко продукта, които отскоро можете да намерите на рафтовете в търговските обекти или онлайн на https://www.bikecenter.bg/.

Маски Respro

Ако четете по-редовно форума, няма как да не сте попадали на маските за каране в града Respro. Те са едно от най-препоръчваните защитни средства срещу мръсния въздух при придвижване по улиците на големите градове и макар че аудиторията ни се състои основно от планински колоездачи, много от тях навъртат сериозен километраж и в града. Доскоро продуктите на Respro бяха достъпни за българския потребител само чрез покупка от чужбина, но вече можете да ги разгледате, пробвате и закупите и в България.

CITY™ Mask

Маската City™ е изработена от неопрен и е оформена така, че да пасва по естествен начин на лицето, осигурявайки комфорт и добро прилепване към кожата. Специалният филтър DACC е създаден специално за отсяване на различни прахови частици, сажди и миризми, които обичайно се срещат в големите градове и са свързани с автомобилния трафик, запрашаването и други подобни източници. Маската е снабдена и с два Techno™ вентила за издишане, които позволяват на топлината, въглеродния диоксид и влагата от дъха да излизат навън, с което се осигурява допълнителен комфорт при по-дълги придвижвания. 

Цената на CITY™ Mask е 64 лв., в България се предлага в черен или син цвят и в размери M и L.

https://www.bikecenter.bg/maska-za-lice-s-filtri-respro-city-mask-blk/

https://www.bikecenter.bg/maska-za-lice-s-filtri-respro-city-mask-blue/

Metro™ Mask

Моделът Metro™ е много популярен, защото е с достъпна цена и опростен дизайн.Това е маската на Respro от начален клас, но тя включва същия филтър DACC™, който се бори с праха и замърсяванията във въздуха, за да не достигат те до белите ви дробове и дихателните пътища. 

И тази маска е изработена от неопрен, закопчава се отзад на врата чрез велкро лепенка и след сваляне на филтъра може да се пере.

Налична е в черен цвят и в размери М и L на цена 54 лв.

https://www.bikecenter.bg/maska-za-lice-s-filtri-respro-metro-mask-blk/

Очила Uvex Variotronic

Фотохроматичните спортни очила (които променят степента на затъмняване в зависимост от осветеността на околната среда) не са нещо ново, особено за производител от ранга на Uvex. Моделите Variotronic обаче разкриват изцяло нов подход към тази технология, който представлява сериозна крачка напред по отношение на функционалността.

Ако сте ползвали подобни очила, вероятно знаете, че при повечето от тях промяната в затъмняването настъпва постепенно, в рамките на няколко секунди, че дори и до минута. Или иначе казано, промяната не се случва мигновено и това в голяма степен ограничава полезните свойства на фотохроматичните плаки, защото занимания като планинското колоездене се характеризират с резки промени в осветеността – пътеките често влизат от слънце на сянка и обратно. Uvex твърдят, че са преодолели това ограничение с новата технология e-Tint, разработена съвместно с американската компания AlphaMicron.

Казано най-просто, технологията включва слой от течни кристали, които могат да променят посоката си (а по този начин и затъмняването) чрез електрохроматично активиране от сензор с фотоклетка, който преценява колко светлина навлиза към очите. Забележителното е, че промяната между двата режима – светъл (пропускане на 64% от светлината) и тъмен (пропускане само на 16% от светлината) – се случва на практика мигновено – за 0.1 секунди, което е по-бързо от мигването на окото. Тази бърза реакция дава съвсем различна перспектива на карането в променливи (откъм осветеност) условия.

Има и друг интересен момент – ако по някаква причина не искате да използвате автоматичния режим за промяна на затъмняването, можете да го правите и ръчно чрез натискането на бутон, вграден в рамката на очилата.

Както вече се досещате, технологията има нужда от известно количество електроенергия – за целта в очилата е интегрирана и батерия с капацитет 50 часа, която можете да зареждате.

Всичко това звучи като научна фантастика, но всъщност вече е на пазара в две форми – Variotronic S са очила с отворена от долната страна рамка, поради което са предназначени по-скоро за шосейно колоездене, макар че и много крос-кънтри (и дори АМ/ендуро) карачи биха ги харесали. Variotronic FF са с цяла рамка (стъклата са оградени от всички страни) и са насочени към планинските колоездачи, независимо от типа каране.

Моделите на Variotronic се предлагат и в различни цветове, по-специално черен, черно-сив/карбонов и в комбинация от оранжево и бяло за модела S. Именно този цветен вариант в момента е и с намалена цена за българския пазар – 449 лв. Иначе стандартната цена за двата модела е 599 лв. 

https://www.bikecenter.bg/ochila-uvex-variotronic-s-white-orange-variotronic/

https://www.bikecenter.bg/ochila-uvex-variotronic-s-black-matte-variotronic/

https://www.bikecenter.bg/ochila-uvex-variotronic-f-black-matte-variotronic/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>