Илко Илиев отново подобри рекорда по Ком-Емине!

Може би ви звучи като дежа вю или като грешка, но не, истина е! Рекордът за преминаване на Ком-Емине с велосипед падна за трети път тази година и новото постижение отново е на Илко Илиев. 75 часа и 35 минути (3 дни 3 часа и 35 минути).

След като го подобри за първи път през месец юли, в един разговор Илко ми спомена, че имало мегдан за още по-добро време, тъй като той и екипът му са били забавени от непредвидени ситуации по маршрута. Дори не знаех за какви пречки става дума, но Илко е човек, който добре си знае възможностите, така че не се усъмних в думите му.

Няколко дни по-късно Борислав Йорданов завърши своя Велоносен поход, поставяйки нов рекорд. Но дори и тогава беше ясно, че времето може да се свали още, защото Боби кара през голяма част от маршрута с контузия.

Изненадата за мен дойде от това, че Илко яхна своя велосипед за втори опит още през тази година. Неговото предизвикателство се нарича Balkan Trek, но и двата пъти не бе обявено много шумно или може би аз не съм успял да следя внимателно нещата. Така или иначе, днес новината вече е факт – Илко завърши успешно прехода за 3 дни 3 часа и 35 минути! Браво!

Повече подробности за всичко това можете да видите във Facebook страницата на предизвикателството Balkan Trek: https://www.facebook.com/Balkan-Trek-1919153691688840/.

Реклама

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>