Велоносният поход завърши с нов рекорд по Ком-Емине

Борислав Йорданов успя да подобри рекорда с велосипед по Ком-Емине, поставен само няколко дни по-рано от Илко Илиев. Новото постижение е 3 дни, 9 часа и 1 минута.

Фотограф: VNickolov mountain photography

Боби тръгна от връх Ком точно в 9.00 на 1 август. Пристигна на нос Емине в 18:01 на 4 август. Въпреки проблемите (при слизането от Купена или някъде по тези чукари той контузи глезена си и до края караше с оток и болки) и благодарение на всеотдайния екип, Боби успя да изпълни една от целите на похода, а тя не беше никак лека, защото постижението на Илко също бе внушително.

Другата цел (популяризиране и маркиране на маршрута и като колоездачен) вероятно ще е по-трудна и ще отнеме повече време. Първата част от нея обаче е изпълнена – Велоносният поход достигна до хиляди хора в социалните мрежи и дори електронните медии се заинтересуваха от него. Това е добро начало на каузата, дано и по-нататък следват успехи!

Повече информация търсете във Facebook страницата: https://www.facebook.com/velonosenpohod/.

Реклама

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>