Световна купа 2017 | DHI 6 кръг, ХСО 5 кръг | Мон-Сен-Ан, Канада

Мон-Сен-Ан е мястото, което е посрещало най-много кръгове от Световната купа, а през 2019 г. ще бъде за трети път домакин на Световното първенство. Това обаче не бяха единствените рекорди, които видяхме там. Случиха се и някои развръзки в дисциплината крос-кънтри, докато в спускането нещата се „завързаха“ още повече. 

DHI

В съботното състезание по спускане за пореден път станахме свидетели на подобаваща драма. Трасето в Мон-Сен-Ан е едно от най-бързите и дългите, но това не значи, че му липсват технични участъци. В един момент състезателите летят със скорост над 60 км/ч, в следващия преодоляват хлъзгави скали в гората или скални падове на открито.

При жените Тане Сийгрейв (Transition Bikes/FMD Factory Racing) постигна втората си победа за сезона. Рейчъл Атертън по чудо оцеля от брутално падане, успявайки да се задържи на велосипеда си при поредица от неконтролируеми поднасяния и подскоци, които напомняха на родео върху подивял кон. Трейси Хана (Polygon UR) пък спука гума и въпреки това успя да се добере до подиума на трета позиция. Водачката във временното класиране Мириам Никол (Commencal/Vallnord) направи някои грешки и завърши с второ време за деня, но дори и без тях трудно щеше да подобри това на Сийгрейв. икол обаче остава начело във временното класиране, следвана от Хана и Сийгрейв, като трите се събират в 146 точки, което означава, че всичко може да се промени в последния кръг във Вал ди Соле, Италия.

Запис от прякото предаване по Red Bull TV можете да гледате тук: https://www.redbull.tv/live/AP-1PWUW98Q51W11/segment/AP-1PWHVY7H11W11/women-s-dh-finals.

При мъжете сценарият бе подобен на този от първия кръг. Последните 25 състезатели караха в бурен дъжд и изглеждаше, че никой от тях няма да успее да подобри времето на Дийн Лукас (Intense Factory Racing), който се спусна в далеч по-добри условия. Аарън Гуин (The YT Mob) обаче направи чудо и грабна по епичен начин втората си победа за сезона. Така той се приблиги на 33 точки до водача във временното класиране Грег Минар, а Трой Броснан е трети, още 44 т. по-назад. Това означава, че и тук крайният победител ще бъде определен чак в последния кръг, където всичко е възможно. Трети в Мон-Сен-Ан пък завърши Дани Харт, който отново показа невероятното си каране в кални условия.

Запис от прякото предаване по Red Bull TV можете да гледате тук: https://www.redbull.tv/live/AP-1PWUW98Q51W11/segment/AP-1Q6WG44AN1W11/men-s-dh-finals.

Реклама

ХСО

Съвсем различен бе развоят на събитията в ХСО състезанието в неделя. И двамата водачи във временното класиране – Нино Шуртер (Scott-SRAM MTB Racing Team) при мъжете и Яна Беломойна (CST Sandd American Eagle MTB Racing Team) при жените – успяха да победят и с това подсигуриха титлите си за сезона. За Беломойна това бе трета победа, докато Шуртер ги направи пет от пет, което е рекорд в рамките на един сезон. При жените подиумът бе допълнен от Паулин Феран Прево и Катерин Пендрел, а при мъжете втори е Стефан Темпие, а трети Герхард Кершбаумер.

Записи от преките предавания по Red Bull TV можете да гледате тук:

https://www.redbull.tv/live/AP-1PWUW98Q51W11/segment/AP-1Q6WG2ZSW1W11/women-s-xco-finals (жени)

https://www.redbull.tv/live/AP-1PWUW98Q51W11/segment/AP-1Q6WG3YQN1W11/men-s-xco-finals (мъже)

Пълното класиране от всички състезания можете да видите в сайта на UCI.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>