Световни ендуро серии 2017 | 6 кръг | Аспен Сноумас, САЩ

Шестият кръг от Световните ендуро серии, който се проведе в края на месец юли в американския курорт Аспен Сноумас в щата Колорадо, ще остане в историята като едно от най-оспорваните състезания в дисциплината. Специалните етапи бяха стръмни, бързи и на висока надморска височина, а някои от тях бяха и отчайващо дълги. 

След четири етапа и почти 70 км каране, Джаред Грейвс (Specialized Racing) изоставаше спрямо Сам Хил (Chain Reaction Cycles Mavic) само с 32 стотни. В края на състезанието обаче никой не успя да се опре на Хил, който спечели петия етап, а с това и шестия кръг от Световните ендуро серии. Този успех, взриви вълна от емоции сред феновете му по цял свят – като че ли повече дори от първата му победа в EWS през 2016 г. Може би причината за бурните овации е не само това, че австралиецът излезе като победител в трудната надпревара, а и че оглави временното класиране, което му дава реални шансове да постигне следващата си цел – крайна победа за сезона.

Реклама

Грейвс, за негово съжаление, остана трети, след като и Мартин Мейс (GT Factory Racing) успя да се „вклини“ между него и Хил на второто място. Във временното класиране пък втори е Адриен Дели (Lapierre), а трети Грег Калахан (Cube Action Team), но разликите са малки и няма да дадат мира на никого до края на сезона.

Не е такова положението при жените. В първия етап най-бърза бе Изабеу Кордурие (SUNN), но желязната Сесил Раванел (Commencal Vallnord Enduro Team) след това спечели три от етапите и това бе достатъчно за крайната победа. Силно представяне показа и Кейси Браун (Trek Factory Enduro Racing Team), която завърши на трета позиция. Раванел бетонира позициите си във временното класиране, а Кати Уинтън се придвижи до втора позиция там, измествайки Инес Тома на трето място. 

Пълното класиране можете да видите тук: http://www.enduroworldseries.com/results/2017-round-6-aspen-snowmass-usa/. Още по-интересен обаче е видеорепортажът:

Ето и още няколко снимки от пътеките на Аспен Сноумас:


Кордурие откри състезанието с победа в първи етап, но не успя да задържи преднината си в следващите.


Ричи Рууд също записа етапна победа, но спукана гума след това прекъсна устрема му.


Затова пък видяхме Джаред Грейвс в отлична форма и с реални шансове за победа.

http://www.enduroworldseries.com/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>