Илко Илиев подобри рекорда за преминаване на Ком-Емине

Илко Илиев от велоклуб Мамут постави нов рекорд по маршрута Ком-Емине, преминавайки го с велосипед за 90 часа, 29 минути и 20 секунди (три дни и осемнайсет часа)!

Илко стартира предизвикателството Balkan Trek на 22 юли в полунощ и завърши на 25 юли – финалните метри можете да видите в този видеоклип:

Още снимки от прехода и информация за начинанието можете да намерите във Facebook страницата: https://facebook.com/Balkan-Trek-1919153691688840/.

Предишното постижение с велосипед бе на Борислав Йорданов, който през 2014 г. премина маршрута за 5 дни и 5 часа (без поддържащ екип, изцяло сам). По-късно Кирил Николов – Дизела постави нов рекорд с тичане – 4 дни и 13 часа (с поддръжка). Сега Илко вдига драстично летвата, сваляйки времето под 4 дни, като отново е имал поддръжка.

Това означава, че Борислав, който в началото на август ще поеме отново по маршрута в рамките на своя Велоносен поход (т.е. този път с поддръжка), като една от целите му ще е да постави нов рекорд, ще има за подобряване не само своето предишно време, но и това на новия рекордьор.

Реклама

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>