Предложения за спускане 2017 | Drop-In

Магазин Drop-In също има какво да предложи на любителите на спускането, за които лятото е най-силният сезон. Ето три продукта, с които карането по DH трасетата и байкпарковете ще е удоволствие:


Trek SESSION 8 27.5 L BK SS17

Моделът Session без съмнение е един от най-добрите DH велосипеди в последните години и макар че повечето хора веднага ще се сетят за варианта с карбонова рамка, неговата цена е малко стряскаща за България. Затова тук ви представяме алуминиевата версия, която е малко по-тежка (около 7.4, но в повечето отношение рамката не отстъпва по нищо и има същата геометрия и основни детайли. За направата ѝ са използвани тръби от най-скъпата сплав на Trek – Alpha Platinum Aluminum, които са изтеглени, хидроформовани и обработени в прецизно подбрани форми и профили, за да осигурят максимално добри якостни характеристики при минимално тегло. Окачването е с концентрична задна става около оста на задното колело (ABP), което го изолира от действието на спирачката, и с плаващо захващане на задния амортисьор към продължението на стойките на веригата (Full Floater) за прецизно моделиране на лостовото отношение. Масивната кобилица EVO Link и конусовидната челна тръба E2 добавят коравина, а интегрираните протектори за рамката я предпазват от удари и отскачащи камъни. Окабеляването може да е както вътрешно, така и външно – изборът е ваш. 

Ходът на задното окачване е 210 мм, осигурен от заден амортисьор RockShox Kage RC, настроен допълнително в Trek Suspension Lab. Геометрията е оптимизирана за спускане, с челен ъгъл 63.6°, дълга база и добре оразмерена горна тръба, макар че средното движение не е прекалено ниско, за да осигури достатъчен просвет и да някои по-груби трасета. Чрез вложката Mino Link можете дори да „поизправите“ малко байка, ако предпочитате да го направите малко по-маневрен.

Вилката е RockShox BoXXer RC, с метална пружина, амортизация Motion Control IS и 200 мм ход. Задвижването е с групата Sram GX DH, която е с един венец отпред и оптимизирани за спускане задна касета (7-скоростна) и дерайльор. Към това се добавят спирачки Sram Guide R и доста компоненти от Bontrager (периферия, гуми), докато колелата са готов комплект от DT Swiss – FR2150 (110×20 отпред, 157×12 отзад).

7905.00 лв. от магазин Drop-In


Bontrager G5 Team Issue 27.5х2.5

Всеки компонент от велосипеда е важен, но когато летиш с висока скорост по стръмните DH трасета през камъни, корени и странични наклони, в плоски завои или бързи виражи, гумите без съмнение са един от най-важните фактори за това дали ще стигнеш до долу с най-добро време, или ще приключиш преждевременно в някое дърво (не дай Боже!). Bontarger имат няколко модела за спускане, предназначени за различни условия, но G5 е може би най-универсалният сред тях и това лесно се вижда от шарката на протектора.

Образцовите странични бутони (редуват се Г-образни и правоъгълни) с надлъжни разрези гарантират добро завиване, а напречно разположените двойки централни бутони са оптимизирани за спиране, но и за търкаляне чрез скосяванията в предната част. Грайферите са достатъчно разредени, за да се очиства гумата лесно, но и достатъчно близо един до друг, за да се търкаля добре.

Конструкцията е съобразена изцяло с високите натоварвания на спускането – двупластовият многослоен корпус с гъстота на плетката 60 tpi, теления борд и големият балон с широчина 2.5 инча осигуряват стабилност, здравина и добро газене. За отличното сцепление, освен шарката, се грижи и меката каучукова смес с дурометър 42а, която позволява на гумата да се държи отлично на всякакви сухи терени и дори в леко кални условия, стига да не е прекалено размекнато и дълбоко. Теглото е 1390 грама, което не е най-високото в класа.

113.00 лв. от магазин Drop-In


Ion Bike Shorts Sabotage

По трасетата човек трябва да изглежда добре, а и комфортът е важен. ION са се погрижили и за двете с шортите за спускане Sabotage.

Това са високотехнологични къси панталони, които са леки, гъвкави и издръжливи. Те комбинират общо четири различни плата чрез прецизно разположени и зашити един към друг панели, за да осигурят максимална функционалност и свобода на движенията, но също и добра защита (например чрез неопреновите парчета от външната страна на ребрата и чрез по-твърдия плат при колената). Кройката е свободна, но без да е прекалено широка и отпусната, а материалите са достатъчно гъвкави и меки, за да не дразнят кожата, но в същото време са изключително здрави и износоустойчиви.

Кръстният пояс е регулируем, а отвътре има допълнителни подложки за постигане на перфектно прилягане към тялото.

Освен двата джоба с цип, Sabotage имат и интегрирана торбичка за телефон. Светлоотразителните елементи добавят сигурност, ако се случи да карате по тъмно, а специалното водоотблъскващо третиране на материите ги прави издръжливи при каране в лек дъжд и по-лесни за измиване след кална баня. 

332.00 лв. от магазин Drop-In

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>