Pamporovo Bike Fest 2017 | Избрани десет от DHI състезанието в неделя | Любомир Ботушаров

Ето ги десетте снимки, с които ще се опитам да ви предам акцентите от състезанието по спускане, втори кръг от Българските даунхил серии и част от календара на UCI, което бе гвоздеят в програмата  Пампорово байк фест 2017.

Утрото започна с тренировки, а финалният скок, както обикновено, бе място за демонстриране на майсторлък в летенето и триковете.

Реклама


Виктория Гончева също лети към първото място. Напредъкът на Вики е забележителен и логичен, тъй като тя кара в компанията на най-добрите и вече има няколко участия зад граница. А най-хубавото е, че карането ѝ е стабилно и уверено, и изглежда сякаш има простор за още по-висока скорост.


Засиленото чуждестранно участие, особено от Гърция и Румъния, потвърди очакванията, че високият клас на състезанието ще привлече повече конкуренция.


Отново Росен Ковачев, този път по един от новите участъци на трасето. Състезателите сякаш се раздвоиха в оценките си за тези секции, но за снимащите това „освежаване“ бе добро дошло! А и със сигурност не бяха най-лесните за каране…


Твърда игра. Васил Денчев е от тези хора, чието време с твърдак по DH трасетата може да накара половината участници с „мекици“ да се почувстват потиснати.


Митко Гайдов е с нов велосипед, нов екип (сякаш избран според препоръките ни), но с познатия си победен стил на каране – първо място в категория Master 30+ и време, което би го наредило в топ 10 на UCI категорията!


Гледайте британеца! Люк Кокбърн се носи грациозно във въздуха и над камъните и корените по трасето. Не мога да кажа, че забелязах някаква чувствителна разлика в скоростта му, но имаше една несъмнена лекота в движенията и карането му, която доведе до очаквана победа в Пампорово.


Ако желаете ваши снимки от това или което и да е друго МТБ събитие да бъдат публикувани в поредицата фотоистории „Избрани десет“, свържете се с нас на [email protected] или използвайте някой от начините, описани тук: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/mtb-bg/4647-mtb-bg-contributors.


Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>