Kongur Air Fest 2017 | 9-11 юни

През 2017 г. Петрич ще бъде един от най-активните МТБ градове с цели няколко събития. При наличието на два активни клуба там, това няма как да ни учудва. След успешния старт на Българските даунхил серии на новото трасе „Папреница”, клуб Виво подготвя за 9-11 юни второто издание на фестивала Kongur Air Fest с акцент не толкова върху състезателното каране, колкото върху добре прекараното време, забавленията във въздуха с колело или парапланер и други интересни занимания.

Един от най-важните акценти в програмата са двата кръжока, водени от световноизвестните спортисти на  Red Bull Яник Граниери (колоездене – фрийрайд и слоупстайл) и Весо Овачаров (папапланеризъм). Информация за тях ще намерите по-надолу, както и в тази статия на сп. 360: http://www.360mag.bg/posts/84510.

Kongur Air Fest 2017 се задава! 

Kongur Air Fest 2017 идва, за да зарадва всички почитатели на екстремните преживявания и времето, прекарано сред природата.

КОГА? 
Между 9 и 11 юни.

КЪДЕ?
На поляната пред хижа „Беласица“.

Реклама

КАКВО СМЕ ТИ ПОДГОТВИЛИ?

Уъркшоп по колоездене – Kongur Air даунхил трасето в подножието на връх Конгур за пореден път ще предизвика уменията на планинските колоездачи. Обучаващ атлет от страна на Red Bull ще бъде Яник Граниери/Yannick Granieri, който ще бъде подпомогнат от един от най-добрите български колоездачи и участник в изграждането на трасето – Теодор Мавродиев.

Уъркшоп по парапланеризъм – Летателният уъркшоп ще бъде решен под формата на състезание по крос-кънтри парапланеризъм. Българският атлет на Red Bull – Веселин Овчаров ще бъде пряк наставник на всички пилоти. Освен от него, парапланеристите ще могат да черпят ценен опит и от Ясен Савов – Европейски шампион в крос-кънтри дисциплината за 2012 г.

Местата и в двата уъркшопа са ограничени. Максималният брой парапланеристи, е 60, а колоездачи – 30. Желаещите да участват, трябва да заявят желанието си предварително, като се запишат онлайн:
Записване колоездачи – http://vivo-mtb.com/
Записване парапланеристи – https://goo.gl/923n0O

Цената за участие е 90 лв. с предварително записване и 110 лв. със записване на място.

И още:
– air bag
– слаклайн
– йога
– и много други активности…

В събота вечерта всички посетители ще могат да се заредят с лятно настроение от артистите, които ще излязат на сцената на феста: Bobo, Skiller, Jahmmy Youth, Paraplanner, DJ Ilko.

За повече подробности следете събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/229730147515767/.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>