Световни ендуро серии 2017 | 4 кръг | Каунти Уиклоу, Ирландия

Кал и липса на сцепление посрещнаха участниците в Световните ендуро серии за четвърти път тази година. Макар че в деня на състезанието времето бе хубаво, трасето бе лепкаво и хлъзгаво, което затрудни в максимална степен дори някои от най-бързите състезатели в сериите.


Адриен Дели (Lapierre) обаче не изглеждаше особено впечатлен от трудните условия. След като в Мадейра французинът спечели четири специални етапа, но въпреки това остана далеч назад заради технически проблеми в два други, в Каунти Уиклоу той бе недостижим – най-добро време в три от етапите и в крайното класиране за деня, което е и втората му победа за сезона.

Не по-малко впечатляващо е и стабилното представяне а Сам Хил (Chain Reaction Cycles Mavic), който завърши втори. Австралиецът все още носи ореола си на DH звезда, но изглежда е крайно време да свикнем, че е достатъчно силен и във въртенето, щом за пореден път се качва на подиума и е на второ място във временното класиране. Трети остана Мартин Мейс (GT Factory Racing), за когото сезонът също се очертава все по-добър.

Реклама

Победителят от предишните две години и местен любимец Грег Калахан (Cube Action Team) този път не бе в обичайната си форма и остана чак на десето място. Благодарение на доброто си представяне в първите три кръга обаче, Грег оглавява временното класиране при мъжете с 1680 т. Преднината му пред Хил и Дели обаче е минимална, така че сезон 2017 става все „по-завързан“.

Макар че падна в първия етап, Сесил Раванел (Commencal Vallnord Enduro Team) го завърши с най-добро време. До края на деня стана съвсем ясно, че никой не може да оспори превъзходството ѝ – Сесил записа шест от шест, а обичайната ѝ съперничка Изабеу Кордурие просто не успя да се нагоди към трасетата и остана чак на седмо място. Втора и трета завършиха Кати Уинтън (Trek Factory Racing) и Андреан Лантиер (Rocky Mountain Urge BP).

Във временното класиране Раванел е начело с преднина от 340 т., следвана от Инес Тома и Кати Уинтън.

Преди да разгледате още снимки от състезанието, не пропускайте видеорепортажа, който проследява най-интересните моменти от надпреварата в Ирландия:


Публиката в Ирландия е една от най-екзалтираните в сериите.


Кати Уинтън


Мартин Мейс


Андреан Лантиер

http://www.enduroworldseries.com/


Снимки: Enduro World Series


Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>