Велорали Ябланица 2017 | Избрани десет от Любомир Ботушаров

Чудесният и приятен маршрут от Ябланица през Гложенския манастир и вр. Беглика в една нощ, напоена от проливен дъжд, стана много разнообразен откъм състояние на терена – на места черните пътища останаха сухи, на други почвата се превърна в кална пързалка, така че интересното каране бе гарантирано за многобройните участници във второто издание на това състезание. Всички извадиха късмет, защото в района около Ябланица времето бе идеално – прохладно и с променлива облачност. Без велосипед нямаше как да обходя цялото трасе, но наблегнах на новите участъци около махала Топилище под Гложенския манастир.

Емил Стойнев (Ram Bikes) се откъсна далеч пред всички останали още в началото на състезанието.


Районът между Ябланица и с. Гложене, в който е разгърнат маршрутът на състезанието, изобилства от тучни поляни и хълмисти ридове.


Намира се и по някоя приятна пътека – точно една такава бе добавена с промените в маршрута за 2017 година.

Реклама


През нощта обаче дъждът я бе превърнал от лесна и бърза в коварна и хлъзгава.


И все пак на мнозина очевидно им хареса!


Един от участъците, който „свали“ най-много хора от байковете им.


Ако желаете ваши снимки от това или което и да е друго МТБ събитие да бъдат публикувани в поредицата фотоистории „Избрани десет“, свържете се с нас на [email protected] или използвайте някой от начините, описани тук: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/mtb-bg/4647-mtb-bg-contributors.