Предложения за месец май 2017 от DimiBike.com

В рамките на рубриката ни „На пазар” DimiBike.com предлагат на вашето внимание пет продукта, които може да са ви от полза в разгара на сезона.

Kолоездачна раница LAKEN Rider Flask 15 L

С обем 15 литра, тази изключително лека раница е подходяща за тренировки и състезания, в които спортистът се нуждае от големи количества вода и/или изотонични/енергийни напитки. Тъй като Laken (испанска марка) са известни най-вече с бидоните и бутилките си (за спортна/туристическа употреба), то и раницата им е проектирана с подобна цел.

Преценете сами – в основното отделение (с цип от горната страна) можете да сложите резервоар за вода с вместимост 1.5 литра (не е включен в раницата). Освен това в двата странични мрежести джоба можете да добавите по още един бидон или гъвкава (пластмасова) бутилка, а за трета такава е предвиден и джоб на едната от презрамките. По този начин можете на всяко от тези четири места да носите различна течност.

Платът, от който е ушита, е Ripstop 200D с полиуретаново покритие – издръжлива и лека материя с добавени светлоотразителни елементи за повишаване на сигурността.

Панелът откъм гърба е ергономичен и вентилиран, а откъм лицевата част, освен споменатите джобове за бидони, раницата разполага и с голям джоб със страничен цип, два джоба за енергийни десерти и система с ластична връв за закрепване на каска, яке или нещо друго.

Гръдният колан е регулируем по височина, а в катарамата е интегрирана и свирка за подаване на звукови сигнали.

Размери – 28 x 3 x 44 м, тегло  370 грама. Цена – напълно достъпна.

57.50 лв. от DimiBike.com


Раница PINGUIN Biker 25

Ако търсите нещо по-голямо, раницата PINGUIN Biker 25 е еднокамерна и е подходяща за колоездене (както е видно от името ѝ), но също и за туризъм и всекидневна употреба в градски условия.

Обемът ѝ е 25 литра, които би трябвало да са достатъчни за всеки еднодневен излет, а в много случаи и за 2-3 дневни карания, стига екипировката да е по-компактна и лека.

Възможността за хидратиращ резервоар е задължителна при такъв продукт, както и покираволот за дъжд, така че да сте подготвени за всякакви условия.

Кръстният и гръден колани са регулируеми, за да постигнете максимална стабилност и добро разпределение на натоварването, а катарамите са Duraflex.

Системата за гърба е от най-добрите по отношение на вентилацията – мрежа, изнесена на разстояние от тялото чрез носеща рамка. По този начин се запазва голямата контактна площ, но потенето се намалява до минимум.

В основното отделение има джоб за резервоара  и два мрежести джоба в горната част. Отвън има още два странични и два откъм лицевата страна – горен и със страничен цип. Допълнителни принадлежности (каска, наколенки и др.) можете да прикрепите с помощта на ластичната система, компресиащите ремъци и допълнителните халки и стяжки.

Добавена е и светлоотразителна лента за пътна безопасност.

Теглото на Biker 25 е 950 грама, което не звучи никак лошо за такъв обем.

104.95 лв. от DimiBike.com


Воден резервоар ZEFAL Bladder 2L

И тъй като колоездачната раница би била почти безсмислена без резервоар за вода, в DimiBike.com можете да откриете мех на достъпна цена, при това от реномиран производител като Zefal.

Той е с обем 2 литра и с широк отвор отгоре, който позволява пълнене от всякакви водоизточници, включително и без да вадите резервоара от раницата (например можете да изливате в него течността отгоре от шише). Почистването при нужда също е улеснено при подобен дизайн. Затварянето е с плъзгач.

Изработен е от антибактериален материал PEVA, без съдържание на BPA (съобразно стандартите за храни и напитки), така че да е безопасен за здравето.

Маркучът и мундщукът са снабдени с „умен“ клапан, който има автоматично отваряне и затваряне когато човек пие. Дължината на маркуча е един метър – достатъчно за всяка раница, дори и по-голяма.

Размерите на резервоара са 340 x 165 мм.

24.95 лв. от DimiBike.com


Велодисаги Ташев

За тези, които предпочитат дългите пътешествия с велосипед, DimiBike.com предлага велодисаги на българския производител Ташев. Здравината и издръжливостта са сред основните качества при продуктите на тази марка – изработени от импрегниран и устойчив полиестерен материал, а вътрешните страни на двете странични камери са подсилени с допълнителен гумиран /PVC/ материал.

Обемът на дисагите е  40 литра, разпределени в три отделения (камери). Освен тях има по един страничен джоб с цип от всяка страна за бърз достъп до най-важните неща, както и ластичен държач за закачване на допълнителен багаж отгоре.

Теглото на продкта е 540 грама, а закрепването към рамката е с две регулиращи се ленти на основната камера (горната) и с  велкро-лепенки за двете странични части.

Важен елемент за всеки велопътешественик е и безопасността. Затова дисагите Ташев разполагат със светлоотразителни елементи 3М® на три места:
– отзад – 2 дълги ленти в задната част на страничните камери;
– пак отзад – вграден в името на модела;
– отгоре – на четирите халки, през които минава ластичния държач за багаж.

Дисагите са снабдени и с нова ръчна дръжка за лесно пренасяне.

69.80 лв. от DimiBike.com


Чантичка за велосипед Zefal Z Light Pack M

А пък за хората, които искат да пренасят на велосипеда си малко, но належащи неща (например защото предпочитат да карат без раница), DimiBike.com предлага тази компактна чанта на френския производител Zefal.

Малка, но с достатъчен обем (0.9 литра), Z Light Pack M осигурява достатъчно място за 2 бр. вътрешни гуми, 1 бр. репарационен комплект, 1 бр. мултиинструмент, 1 бр. CO2 патрон.Достъпът до всичко това е улеснен чрез широк отвор с водоотблъскващ цип.

Теглото ѝ е изключително ниско (95 грама) заради тънкия, но издръжлив полиестерен плат 420D Ripstop, към който са добавени и светлоотразителни елементи (логото и ленти).

Монтажът е лесен, на обичайното за такива чанти място – под седалката. Двойното фиксиране с Velcro® ремъци, не уврежда и не драска тръбите/компонентите.

Подходяща е за всички видове велосипеди.

Размери – 180 x 95 x 70 мм.

27.50 лв. от DimiBike.com

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>