Предложения за ендуро 2017 | Drop-In

В магазин Drop-In всъщност ви очакват още много неща за All Mountain и ендуро, но за начало вижте повече подробности за тези три продукта:

Trek Slash 9.8 29

Логично е да започнем с велосипеда на Trek, който е олицетворение на тази дисциплина. И да, ако не сте разбрали, ендуро моделите на американската компания вече са с 29-цолови колела.

Slash 9.8 не е онзи червен и набиващ се на очи „хулиган“, който познаваме от Световните ендуро серии, но е базиран върху същата карбонова рамка, респективно има и същата доказана в състезанията геометрия – дълъг, нисък и с малък челен ъгъл. 150 мм ход отзад и 160 мм отпред са в състояние да превърнат и най-грубия терен в приятно и забавно място за каране, особено в комбинация с газещите 29-цолови колела. Почти всички актуални технологии на Trek са намерили приложение в този модел – като се започне от процеса OCLV за производство на карбонови рамки, мине се през множеството детайли като ABP (концентрична става на окачването около оста на задното колело, осигурява независимост на окачването от спирачката), EVO link кобилица, конусовидна челна тръба Е2, ISCG 05, Mino Link (влока за промяна на геометрията), Boost148 проходна ос отзад, Knock Block стопери за вилката, вътрешно окабеляване Control Freak и др. и се стигне до това, че рамката е оптимизирана за задвижване с един венец отпред.

Единствената „липсваща“ технология е т.нар. Full Floater, т.е. плаващият захват на шока (едновременно към кобилицата и към продължението на стойките на веригата, вместо към предния триъгълник). Вместо него Trek са избрали „метричен“ шок RockShox Super Deluxe RC3 с палцово захващане, което им е позволило да направят горната тръба още по-наклонена надолу.

Окомплектовката, макар да е различна от тази на състезателния велосипед, който е с още няколко хиледарки по-скъп, е напълно достойна за всяко и каране и за всеки ендуро старт – вилка RockShox Pike RC Dual Position Air със 130/160 мм ход, задвижване SRAM X1 с 11 предавки, спирачки Sram Guide R, колела и гуми Bontrager и периферни компоненти от същата марка (собственост отново на Trek), включително и регулируемия кол за седалка.

В резултат на леката рамка и високия клас оборудване, теглото на Slash 9.8 е 13.11 кг.

10 868.00 лв. от магазин Drop-In


Bontrager Rally MIPS

Ендурото от мнозина се възприема кажи-речи като спускане, но то не е само това. И все още има немалко хора, които предпочитат да карат своите добре вървящи надолу байкове с каска тип-половинка, която да е лека и максимално проветрива, но и да осигурява малко повече защита (върху по-голяма площ, най-вече отстрани и отзад) спрямо обикновените ХС каски. Точно такъв модел е Bontrager Rally MIPS.

С тегло около 400 грама тя е по-солидна от стандартните „половинки“ и задната и странични части са удължени, така че да покриват по-голяма част от главата. В същото време множеството отвори за вентилация и допълнителните канали от вътрешната страна осигуряват добро преминаване на въздушната струя, така че да обдухва главата и да я охлажда.

Rally e снабдена със системата MIPS ( Multi-directional Impact Protection System) – едно от скъпите, но ефективни решения, което намалява усукващите натоварвания, причинени от удар на главата под ъгъл.

Системата за регулиране Headmaster позволява с една ръка да настроите и страничното притягане, и „височината“ на каската, т.е. настройка по вертикал. Регулируема е и козирката. За комфорта се грижи и меката челна подложка FormFit, а разделителите FlatLock помагат да се оправяте по-лесно с каишките, без да се заплитат и да ви се пречкат излишно при поставяне на каската.

Може би най-добрата екстра е програмата за безплатна подмяна на каската в случай на падане, което е довело до счупването ѝ в рамките на една година от покупката. Разбира се, не го пожелаваме на никого, но подобна застраховка е доста хубаво нещо при каска от висок клас, която няма как да е евтина. Впрочем на фона на всичко, което предлага, Rally MIPS е с доста разумна цена.

214.00 лв. от магазин Drop-In


Bontrager Rhythm Short

И за да сте в тон с каската, можете да добавите към екипировката и тези яркосини панталони, изработени от издръжлив полиестерен плат и снабдени с цели четири джоба, в които да съхранявате дребни неща при каране. Два от тях са в горната част и най-често там просто ще държите ръцете си. Другите два са на бедрата – един с цип и един тип „карго“.

Шортите Rhythm се закопчават с две копчета и цип, а поясът около кръста се регулира бързо и лесно. Има и халки за колан, в случай че решите да ползвате такъв.

От вътрешната страна има подплата с омекотяваща подложка, която може да се сваля за самостоятелно пране или за карания, в които не ви е нужна.

197.00 лв. от магазин Drop-In

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>