Rock Shox 2018: Judy, Recon, SID, Reba

Тази пролет Sram представиха доста нови продукти и в МТБ-БГ дори малко поизостанахме с отразяването им, но сега ще наваксаме с няколко последователни статии. Може би си спомняте все пак, че през април разгледахме новите поколения на Pikes, Lyrik, Yari… Сега е време да хвърлим поглед към още няколко вилки на Rock Shox, представляващи част от по-достъпните предложения на компанията.

Judy

Моделът Judy се завръща и е готов за бъдещето! Преди това обаче може би си струва да кажем няколко думи за миналото му.

Judy е един от легендарните модели на Rock Shox, появил се през 90-те години на 20 век, по-специално през 1995 г. През дългия си период на съществуване този модел често е сменял мястото си в ценовата подредба на компанията – бил е и в средния клас, бил е и в началния като една от най-евтините вилки на марката. Сега вариантът Gold RL по-скоро е разположен отново в средния клас с препоръчителна цена 420-500 евро. Освен него има и по-евтина версия Judy Silver TK, но тя е предназначена само за вграждане в готови велосипеди.

Изцяло ново е „шасито“ на вилката, т.е. ботушите и цялостната конструкция. Новите модели Judy са Boost-нати, т.е. съвместими са с т.нар. плюс колела – с гуми до 2.8 инча широчина, както при 27.5, така и при 29. Проходната ос и възможността за добавяне на т.нар. Torque Caps гарантират солидна коравина на предницата, а алуминиевите гърни тръби с покритие  Fast Black доближават визуално продукта до тези от високия клас.

Judy Gold RL използва доказаната система за амортизация Motion Control™ RL, която можете да комбинирате и с дистанционно заключване OneLoc. Пневматичната пружина също е добре позната – Solo Air, като предлаганият ход за този модел варира от 80 до 120 мм.

Judy Silver TK също е съвместима с големите Plus гуми, но използва стоманени горни тръби и по-евтината система за амортизация TurnKey™. Както стана ясно, тази вилка няма да се предлага на крайния пазар, а само като ОЕМ.

Реклама

Recon RL

Judy като цена попада малко над един често използван продукт в средния ценови клас – Recon. Тази вилка обаче, освен с малко по-ниска цена, се характеризира и с доста по-широка приложимост, тъй като за 2018 г. ще се предлага в два варианта – с по-малък ход (между 80 и 120 мм)за ХС велосипеди и с по-голям (130-150 мм) за АМ байкове. Възможностите за избор се простират също между 27.5 и 29-цолови разновидности, както и между стандартен или Boost размер. 

Горните тръби са стоманени, но амортизацията Motion Control™ RL вече е стандартна за модела. Въздушната пружина е Solo Air, а дистанционното заключване е възможно чрез командата OneLoc.

Цената на различните варианти варира между 280 и 355 евро.

SID RL

Това ще е само един от вариантите на състезателната ХС вилка SID, по-бюджетно ориентиран. Ходът е ограничен до 100 мм, всичко по конструкцията е оптимизирано за постигане на ниско тегло, а патронът за амортизация е Charger 2, като може да се комбинира и с дистанционна команда OneLoc. Вилката ще бъде налична със стандартна проходна ос или с Boost размер за Plus велосипеди. Препоръчителната цена за Европа е 665-745 евро.

Reba RL

Обновление има и при Reba – друг много лек модел за крос-кънтри, който обаче при наличието на вариант с ход 130 до 150 мм е ориентиран и към All Mountain велосипедите. Другите конструктивни варианти са съответно със 120 мм и с 80-100 мм ход. 

Във всички случаи системата за амортизация е Motion Control™ RL, а пневматичната пружина е Solo Air. Reba се предлага в нормални и Boost размери, 27.5 или 29, на цени между 555 и 635 евро.

www.sram.com

Етикети: , , , , , ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>