Изпитателни отсечки: Cross Euphoria 29 2017

Запознайте се с най-бързия до момента велосипед при изкачванията – Cross Euphoria 29! С него подобрих времената на всички изпитателни отсечки с наклон нагоре.

ОКОМПЛЕКТОВКА

Педали: с автомати

Разлики спрямо оригиналната окомплектовка: няма (освен педалите)

Тегло: 13.5 кг

Цена: 1439 лв.

РЕЗУЛТАТИ ОТ ИЗПИТАТЕЛНИТЕ ОТСЕЧКИ

Отсечка
Дата
Реално време
(минути)
Корекция
(секунди)
Виртуално време
(минути)
Състояние на отсечката и други бележки
Панчарево 3
21.03.2017 09:05 0 09:05 Суха почва. Отключена вилка.
Панчарево 4
21.03.2017 02:46 3 02:43 Суха почва. Проблем със спирачките в края, заради който се наложи да спусна последната стръмнина съвсем бавно.
Локорско 1
23.03.2017 16:59 0 16:59 Сух асфалт и суха почва. Заключена вилка.
Локорско 2
23.03.2017 14:54 0 14:54 Суха почва навсякъде. Отключена вилка.
Локорско 3
Кътина
Кладница
Реклама

КРАТКИ ВПЕЧАТЛЕНИЯ

Всъщност трябва да започна с уточненията. Например това, че велосипедът бе по-голям размер, отколкото трябва за моя ръст.

Cross Euphoria 29 не е нито най-лекият, нито най-състезателният велосипед, който съм карал по изпитателните отсечки, но въпреки това даде най-добри времена при изкачванията, без това да се дължи на някаква по-добра от обикновено физическа форма от моя страна. Тъкмо обратното – преди засичането не бях карал повече от седмица, така че мускулите ми бяха позаспали и съвсем не се усещах бърз нагоре, но резултатите ме изненадаха и опровергаха това субективно усещане.

Без съмнение частична заслуга за добрите му времена, особено над Локорско, имаше изключително сухата и бърза почва, но не е само това. Изглежда велосипедът просто има добре балансирани качества (особено за цената си) – прилично тегло, включително и на колелата, бързи гуми, класическа ХС геометрия, достатъчно корава рамка и скоростна система с голям обхват, която позволяваше във всеки момент да имам най-оптималната предавка за целта.

За съжаление пробите по изпитателните отсечки с наклон надолу като цяло пропаднаха. Причината е, че се появи проблем в спирачките (изглежда там имаше въздух фабрично, който и преди това бях доловил, но реши да попречи точно при засичането на времената), което ме принуди по средата на спускането над Локорско да спра и да чакам да се възстановят, след което не можах да продължа карането нормално.

Единствено по отсечката „Панчарево 4“ успях да карам, без да бъда засегнат сериозно от проблема – всъщност той се появи отчетливо точно там, в края на пътеката, от което изгубих три секунди и затова те са отразени като корекция горе. На такъв тип пътека обаче Euphoria 29 по принцип нямаше как да е много бърз велосипед – първо, заради ограниченото сцепление; второ, заради дължината и габаритите си, тъй като тази отсечка като цяло е тясна и засукана. Така че там байкът се нареди по-скоро сред по-бавните.

Затова повече подробности за възможностите му при спускане, а и за всичко останало, очаквайте съвсем скоро в подробна статия за велосипеда.

Етикети: , ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>