Милан Димов започна кампания за участие в Megavalanche 2017

Състезанието Megavalanche във френските Алпи е легендарно и хиляди участници от цял свят се стичат всяка година към курорта Алп дю Ез, за да стартират от върха на глетчера редом със стотици съперници по трасе с голяма дължина и денивелация. В последните години все повече българи отправят поглед към това събитие, а Станимир Меразчиев вече „проправи пътека“ с двете си участия. Сега и Милан Димов си е поставил за цел да се впусне в това предизвикателство.

„Проблемът“ на Милан е, че неговата основна дисциплина е спускането, макар че самият той харесва не по-малко и ендуро форматите. В условията на българската действителност обаче един състезател обикновено може да поддържа състезателен велосипед и да се подготвя само в рамките на една дисциплина – за повече средствата обикновено не достигат. А пък с DH велосипед и без допълнителна подготовка участието в подобно състезание от доста висок клас може да е само любителско.

Милан обаче гледа доста сериозно на спортната страна и подготовката, затова е избрал един нестандартен (за момента) подход – да започне спонсорска/дарителска кампания в сайта Indiegogo, чрез която да събере средства за своето участие, и по-специално за набавянето на адекватно оборудване и за целенасочена подготовка. По този начин както отделни хора, така и търговски компании могат да се превърнат в спонсори/поддръжници на българския състезател и да го подпомогнат в осъществяването на тази негова цел.

Кампанията е озаглавена Megavalanche #DownHellYeah 2017 и повече за нея можете да научите от линка и от видеоклипа под него:

https://www.indiegogo.com/projects/megavalanche-downhellyeah-2017#/

Реклама

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>