Седрик Грасия | Как да опаковаме байка си за полет със самолет

Едва ли са много хората, които са пътували толкова по света, колкото Седрик Грасия. МТБ звездата от Андора ходи не само по състезания, но търси и всякакви други приключения, които са го отвеждали до най-далечните кътчета на света. Ден преди да отлети към Южна Америка за участието си в Andes Pacifico, Седрик споделя със зрителите на неговия видео-блог няколко съвета за опаковането на велосипеда за предстоящия полет.

Ако сте добре с английския, вероятно сте разбрали всичко от горното видео, дори и шегите. Ако ли не, ето превод на най-важното:

Като изискан европеец, Седрик използва специализирана чанта за превоз на велосипеди. Подобни чанти не са никак евтини, но пък са много удобни и ако човек пренася байка си със самолет повече от веднъж годишно, инвестицията със сигурност си заслужава. Впрочем подобна чанта може да ви е от полза и при други видове транспорт, а не само по въздуха.

Реклама

Основните неща, които трябва да демонтирате от велосипеда, за да не пострадат по време на прехвълрянето и пренасянето на багажа, са задния дерайльор, педалите и кормилото. Не е задължително да ги демонтирате напълно, но трябва да ги откачите от рамката и да ги опаковате подобаващо, за да са защитени добре и да не са заплаха за рамката, ако са наместени в чантата в близост до нея. Свалянето на колелата също е задължително, просто защото иначе няма как да поберете всичко в чантата – там за тях си има специално предвидено отделение.

Седрик дава и съвети какво да вземете като допълнителни аксесоари, резервни части и инструменти. Тук изборът е индивидуален, разбира се, но тъй като се предполага, че подобно пътуване ще е надалеч и за дълго, трябва добре да предвидите възможните проблеми и наред с това да се вместите в ограниченията за тегло и обем на багажа.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>