Speed – нови олекотени протектори от TLD

Наскоро получихме от Troy Lee Designs едно писмо, в което те представят един от най-новите си модели протектори – наколенки и налакътници от серията Speed. Решихме, че тези олекотени продукти може да представляват интерес и за вас, затова ви ги представяме набързо.

На горните снимки виждате наколенките. Почти всичко, което ще кажем за тях, важи и за налакътниците.

На първо място ще отбележим, че тези нови продукти използват като защитен елемент материала D3O®. Това е първият „умен“ полимер, който се появи в протекцията за планински велосипеди, и макар че сега има много конкурентни технологии, действащи на същия принцип, D3O си остава един от най-популярните и използвани материали. Казано най-просто, в покой (при каране) D3O подложката с дебелина 4 мм е мека, гъвкава и удобна. Тя следва извивките на тялото и не ограничава движенията. Стигне ли се до удар обаче, структурата се втвърдява и абсорбира голяма част от него, предпазвайки покритата от протектора зона.

Пак с цел максимален комфорт при носене, конструкцията на наколенките е безшевна откъм тялото, т.е. не са съшити от няколко различни панела, а просто защитният елемент е зашит към ластичен чорап, който се нахлузва на коляното и благодарение на еластичността и на силиконовите ленти в горната и долната част стои на мястото си по време на каране.

От външната страна D3O подложката е покрита с издръжлив, устойчив на скъсване и протъркване плат, а за безопасност в тъмните часове са добавени и светлоотразителни елементи.

Наколенките се предлагат в три размера, като чифтът включва лява и дясна.

Реклама

Налакътниците споделят същите характеристики, но има и някои разлики – най-вече това, че конструкцията им не е безшевна, но това е и защото са доста дълги, на практика като цял ръкав. Това е направено с цел по-добър контакт, т.е. да не се смъкват/набръчкват при спускане. Иначе материалите и технологиите са същите. 

http://www.troyleedesigns.com/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>