Shockblaze 2017: Първи поглед към велосипедите с двойно окачване

През 2017 година велосипедите с двойно окачване на Shockblaze са представени в новата, подобрена серия Trace. Тя включва велосипеди с алуминиеви рамки, преден и заден амортисьор и различно ниво на оборудване. Съществена новост за следващия сезон са електрическите велосипеди с мотор в централното движение и батерия, разположена на долната тръба на рамката, които ще са и с колела 27.5 Plus.

Trace Elite

И през 2017 г. в категорията Full Suspension има няколко различни модела и нива на оборудване. Най-високият клас велосипед е Trace Elite с ход на окачването 140 мм. За тях той разчита на вилка FOX 32 FLOAT EVО и заден амортисьор FOX FLOAT EVO CTD. В комбинация със скоростната система SRAM X01 EAGLE BLACK с един венец отпред и 12 скорости отзад (10-50 зъба) този модел със сигурност ще бъде с една от най-луксозните окомплектовки, предлагани от български производител. Нямаме търпение да научим повече подробности за него, включително и цената му.

Trace Race

За тези, които не държат чак толкова на последните технически новости, а предпочитат велосипед с по-достъпна цена, е моделът Trace Race. Комбинацията от вилка ROCK SHOX SEKTOR с ход 140 мм и заден амортисьор шок ROCK SHOX MONARCH B1 е доказано добра в средния клас, а рамката е същата като при по-скъпия модел – с хидроформовани тръби, проходна ос, конусовидно чело. В окомплектовката е заложено предимно на компоненти SHIMANO – скоростната система е с 2х11 предавки, основно с компоненти SLX, но задният дерайльор е DEORE XT.

Може би си спомняте, че през 2016 г. в МТБ-БГ тествахме този модел – по всичко изглежда, че за 2017 г. той ще бъде още по-добър, включително и заради регулируемия кол за седалка!

Trace Elite E8000 27,5” Plus

За запознатите с номенклатурата на Shimano името на този модел достатъчно ясно подсказва, че той използва системата STEPS на Shimano за асистирано педалиране, т.е. Shockblaze смело навлизат в новата и набираща популярност ниша на електрическите маунтин байкове. Моторът е интегриран в областта около средното движение, а батерията е разположена върху долната тръба на рамката, което държи центъра на тежестта ниско и допринася за повече стабилност. Другата интересна подробност в този модел са големите гуми с размер 27.5 Plus. В комбинация със заден дерайльор SHIMANO DEOTE XT, зъбен блок SHIMANO SLX с 11 скорости (11 до 40 зъба), вилка ROCK SHOX REVELATION с ход 140 мм и заден амортисьор FOX FLOAT EVO CTD, моделът е подходящ както за напреднали колоездачи, желаещи да пробват „електричка“ с добро оборудване, така и за любители, които са склонни да инвестират директно във велосипед от по-висок клас.

Реклама

Trace Race E8000 27,5” Plus

При този нов тип велосипеди за българския пазар Shockblaze предлагат и втори, по-достъпен като цена вариант – Trace Race E8000 27,5” Plus. Този велосипед използва същата система за задвижване с асистиране при педалирането E8000, същите големи гуми и като цяло същата скоростна система, само че задният дерайльор е SHIMANO SLX. Разлика има и в окачването, за което са използвани вилка ROCK SHOX SEKTOR SILVER и заден амортисьор ROCK SHOX MONARCH B1.

За съжаление все още не разполагаме със снимки на е-байковете, но веднага щом получим такива, ще ги публикуваме.

http://www.shockblaze.com/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>