Shushon – още един хубав български продукт

Представяте ли си, ако трябваше в студено време да караме велосипедите си с шушони като тези?

Не че е невъзможно и не че са лоши, ама най-малкото биха изисквали обувки с един номер по-големи, пък и не за всеки ще е естетически издържано, нали? За щастие на пазара вече има и доста по-модерни вълнени чорапи, а най-новите такива, за които знаем, са български и изглеждат така:

Shushon е нова българска марка, но не и от нови муцуни. Тъкмо обратното – зад нея стоят хора като екипа на Origin, които вече са доказали, че не се плашат да разработват нови, изцяло български продукти и да предлагат чрез тях високо качество, функционалност и стилен дизайн. Всичко това е факт и при вълнените чорапи Shushon.

Без съмнение за колоездачите най-интересен ще е моделът Descender, който е специализиран за планинско колоездене (не само за спускане обаче, въпреки името), но и другите два модела – туристически и ежедневен/спортен – имат сходни характеристики, външен вид и, честно да ви кажа, тъй като вече съм пробвал всичките, с тях също се кара колело без проблеми. Затова ще ви представим подробно колоездачния модел, но ще добавим няколко думи и за другите два.

Вълнени, но какви точно?

Съставът на Shushon Descneder е 44% Мерино вълна, 44% Акрил, 12% Полиамид. Предлагат се в четири размера (36 – 38, 39 – 41, 42 – 44 и 45 – 47) и в четири разцветки (черно с червено, зелено, оранжево или синьо).

Най-интересна е конструкцията на чорапите – да, дори в такъв наглед прозаичен продукт може да е вложена доста мисъл и модерни технологии! Чорапите са разделени на общо 9 зони, които можете да видите на долната снимка:

Както и други дрехи с високо съдържание на вълна, чорапите Шушон са антибактериални, не задържат миризми, бързо съхнещи, топлещи, дишащи и меки и приятни за носене.

Обърнете внимание, че конструкцията им е асиметрична – ляв и десен.

И както стана ясно, този продукт е 100% родно производство. Цената му е 28.90 лв.

Реклама

Другите модели

Hiker, както показва името, е модел за планински преходи и туризъм. Затова тези чорапи са и малко по-високи. Друго, което ги отличава е, че не са асиметрични – всеки може да се носи и на левия, и на десния крак. Специализираните зони в конструкцията им са седем на брой. Цената е 24.90 лв.

Athlete са чорапи за спортна и ежедневна употреба, по-ниски, но все пак над глезена, и с най-опростена конструкция, макар че и при тях има цели 6 специализирани зони. Това е и най-достъпният модел в гамата – 19.90 лв.

Има и чифт за зимни спортове, наречен Snowflake. Тук вече ластикът е разположен под коляното, т.е. прасецът е покрит, за да стои приятно затоплен. Цената на този модел е 32.90 лв.

Къде да ги намерим?

Сайтът на Шушон е на адрес www.shushon.bg, но още не е напълно готов.

Затова пък чорапите могат да бъдат разгледани и закупени през техния основен партньор и дистрибутор Veloboost.bg, и по-конкретно тук: http://veloboost.bg/shushon_socks.

Facebook страницата е тук: https://www.facebook.com/ShushonBrand/.


В тази статия са използвани т.нар. affiliate links като част партньорската програма между МТБ-БГ и Shushon. Вижте повече за нея тук: https://mtb-bg.com/2022/12/17/shushon-partnership.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>