Intro Cycles Tabu

Всичко около тази статия започна с един видеоклип, на който попаднахме във Vimeo. Затова и ние започваме с него:

INTRO CYCLES from EWIA PRODUCTION on Vimeo.

Клипът ни хареса, но още по-интересно бе описанието под него: Intro Cycles е малка компания за ръчно произведени продукти от Словакия, която специализира в продукти за спускане и фрийрайд. Основана е от Роберт Студени, а идеята му е колкото проста, толкова и трудна – да създаде словашки карбонов велосипед, предназначен за фрийрайд.

След първия прототип рамката е претърпяла значителна еволюция и много промени, включително в геометрията и характеристиките на окачването, което в крайна сметка води до изцяло нов модел, наречен Tabu.

След тези изходни данни интересът ни насочи към сайта на Intro Cycles – http://www.introcycles.com/. За жалост там не открихме много информация, а по-скоро само основни характеристики, които можете да видите на следващото изображение.

И все пак, според малкото, което е публикувано, изглежда, че конструкцията на рамката е с алуминиев скелет (AL 7075 T6), за чието съединяване са използвани и 32 титанови болта, след което е добавена карбоновата „черупка“, която придава и характерния облик на велосипеда. На едно място е посочено тегло 3.4 кг, но не става ясно дали това включва и заден амортисьор.

Окачването видимо е от типа с виртуална опорна точка и цял заден триъгълник, закачен към предната част с две двойки връзки.

Tabu е с 26-цолови колела, а геометрията му се различава от основните тенденции при DH байковете, запазвайки разстоянията по-къси, за да бъде байкът максимално маневрен и да е по-податлив на въздействия от страна на колоездача.

Рамката се продава в няколко варианта – с различни задни амортисьори или дори с вилка. Най-евтиното предложение е само за „гола“ рамка, която струва 2899 евро.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>