Bike Computer с функция Keep Me Safe

Покрай лошите новини около изгубилия се велосипедист в Стара планина, получихме информация за едно ново приложение за мобилни устройства, наречено Bike Computer, с функция KEEP ME SAFE. Ето какво казват за него създателите му от Веником:

„Bike Computer е първото мобилно приложение за велосипедисти, което се грижи за вашата сигурност! Сигурността на велосипедиста трябва да е приоритет на приложенията за измерване на тяхното каране и GPS проследяването, но в повечето от тях липсва такава функция. Веником се зае да промени това с изработката на Bike Computer, което е специализирано мобилно приложение за GPS проследяване, включващо всички стандартни функции за измерване на карането на велосипеда плюс функцията Keep me Safe™, която автоматично уведомява въведените при настройките контакти в случай на инцидент с велосипедиста.“

Идеята за новата разработка възниква, след като член на екипа попада в спешното отделение в безсъзнание при падане и удар, заради което не е бил в състояние лично да потърси помощ. Тогава никой не знае къде е той и какво се е случило с него, което затруднява издирването му в продължение на денонощия. Точно заради това екипът на софтуерната компания изработва тази функция за сигурност, която досега липсва в повечето подобни приложения.

Bike Computer е безплатно мобилно приложение с функции, които се активират допълнително от потребителя при желание чрез заплащане. Налично е в Google Play Store и iTunes. Ако го регистрирате в първите 60 дни, функцията Keep Me Safe ще бъде безплатна за вас през първата година. След края на този промоционален срок, цената на тази функция е $49 годишно.

Как работи тази функция? Чрез комплексно проследяване и анализ на различните датчици (жироскоп, GPS и компас), налични в мобилното устройство, Keep Me Safe може да установи и разпознае падане/инцидент. В подобна ситуация мобилното устройство изпраща сигнал за помощ до предварително зададени в него контакти, като това съобщение съдържа координати, скорост на движение в момента на инцидента и време на настъпване на инцидента. Преди изпращането на сигнала велосипедистът разполага с определен период, в който може да откаже изпращането, ако всичко е наред и не се нуждае от помощ.

По отношение на останалите функции Bike Computer не отстъпва на другите подобни приложения. То измерва неща като скорост, пулс, разстояние, времетраене и надморска височина и може да се интегрира напълно със Strava, което позволява лесно да синхронизирате своята активност с приятели и дори с непознати.

Веником са наблегнали специално на икономичността, вследствие на което Bike Computer е поне с 12% по-ефикасно от гледна точка на консумация на енергия в сравнение с най-високо ценените мобилни приложения със същото предназначение, като Strava, RunKeeper, Endomondo и други.

В момента се разработва и функцията Live Tracking, която ще позволи на ваш треньор или близък човек да следи вашето представяне в реално време и да ви изпраща правилните съвети. А леката външна батерия удължава ползването на Bike Computer с допълнителни 15 часа.

Веником не е новак в ИТ индустрията – това е софтуерна компания от съседна Македония, основана през 1994 година. В портфолиото на Веником може да се открият продукти за добре познати марки като Nike, Heineken, GQ, Vogue, Glamour, AD, Vanity Fair и други.

http://www.bikecomputer.co/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>