Нови продукти от GoPro – HERO5, KARMA, Quick Apps, GoPro Plus

HERO5 вече е с цифрова стабилизация и може да се свързва директно с облачно пространство чрез абонаментната услуга GoPro Plus; Приложенията за обработка Quik Apps улесняват работата навсякъде и по всяко време; Karma е много повече от дрон – стабилизация от холивудски калибър в раница за 1699 лв.

„САН МАТЕО, Калифорния, (19 Септември 2016) – GoPro, Inc. (NASDAQ: GPRO) днес представи нови продукти и услуги, които драстично улесняват процеса на заснемане, обработка и споделяне на вълнуващо съдържание, затвърждавайки GoPro като решение за разказване на истории от край до край.“

Така започва прес-изявлението на най-популярния производител на компактни екшън камери, отнасящо се до няколко нови продукта, които бележат сериозна крачка напред в развитието на компанията. Основателят и CEO на GoPro, Николас Уъдман, представи нова линия камери HERO5 , софтуер, базиран на облачно пространство и дрон KARMA на международна пресконференция в курорта в Скуо Вали, близо до езерото Тахо, Калифорния. Събитието се предаваше на живо и може да бъде видяно тук.

И понеже знаем, че обичате видеоклипове, пък и тъкмо това е темата, започваме с най-новия такъв, посветен на споменатите продукти:

“С тези нови продукти, ние изпълняваме обещанието си да направим заснемането и споделянето на удивителни истории по-лесно,” каза Уъдман. “Възможността HERO5 автоматично да качва снимки и видеа в GoPro Plus профил, драстично улеснява мобилността, обработката в движение, споделянето и забавлението. Това изцяло променя правилата на играта и ние ще продължаваме да го развиваме и надграждаме.” Както става ясно от тези думи, новата линия камери GoPro HERO5 може автоматично да качва снимки и видеа в GoPro Plus – абонаментна услуга, базирана на облачно пространство, която прави достъпа, обработката и споделянето на GoPro съдържанието лесно по всяко време, навсякъде, чрез телефон или компютър.

Уъдман добавя: “Вълнуваме се да представим Karma и да покажем колко повече от дрон е тя. Karma притежава антена, ръчна и фиксирана стабилизация на изображението от холивудски калибър, всичко побрано в раница за 1699 лв. Толкова е лесно за употреба, че и начинаещ може да започне да се забавлява веднага.”

Следват подробностите…


Камерите HERO5 – свързани с облачно пространство и опростени

HERO5 Black – Най-доброто GoPro, правено някога. За 849 лв.

HERO5 Black е най-мощното и лесно за употреба GoPro, правено някога, поне според твърденията на производителя. Като се имат предвид характеристиките и функциите на новата камера, трудно е да се спори…

  • 2-инчов Touch Дисплей + oпростено контролиране
  • Видео резолюция до 4K при 30 кадъра в секунда
  • 12МР снимки с професионално качество
  • Автоматично качване на снимки и видеа в Облачното пространство, когато камерата се зарежда*
  • Гласови команди, поддържащи 7 езика (още допълнителни езици скоро)
  • Лесен контрол с 1 бутон
  • Водоустойчива без допълнителна кутия до 10 метра
  • Съвместима със съществуващите GoPro Mounts, включително Karma
  • Стерео записване на звука и подобрено намаляване на шума при вятър
  • Професионална електронна видео стабилизация
  • Широк ъгъл на видео и фото заснемане без изкривяване с новата Linear-View настройка
  • RAW и WDR режим на снимки
  • GPS

Особено внимание искаме да обърнем на стабилизацията. До момента това беше едно от малкото неща, сочени като недостатък на камерите GoPro. Не на всеки липсата ѝ пречеше, но пък и не на всеки му харесваха вибрациите в картината. Ако сте от втората група, вече можете да задраскате тази точка от списъка.

HERO5 Black ще бъде налична на 3 октомври на цена от 849 лв.

HERO5 Session – Най-добрата, просто по-малка. За 629лв.

HERO5 Session има същия малък дизайн и брилянтно удобство като оригиналната камера HERO Session, но се ползва от значителни подобрения в представянето:

  • Видео резолюция до 4K при 30 кадъра в секунда
  • 10MP снимки с професионално качество
  • Автоматично качване на снимки в облачното пространство, когато камерата се зарежда*
  • Гласови команди, поддържащи 7 езика (още допълнителни езици скоро)
  • Лесен контрол с един бутон
  • Водоустойчива без допълнителна кутия до 10 метра
  • Съвместима със съществуващите GoPro Mounts, включително Karma
  • Професионална електронна видео стабилизация
  • Широк ъгъл на видео и фото заснемане без изкривяване с новата Linear-View настройка

HERO5 Session ще бъде налична на 3 октомври на цена от 629 лв.

Реклама

KARMA – повече от дрон

Karma включва компактен, побиращ се в малка раница дизайн, и стабилизираща стойка, която може да се държи ръчно или да се закачи за превозни средства, екипировка и други. Karma позволява на всеки лесно да заснеме невероятно гладки, стабилни видео кадри по време на почти всякакви активности.

Според Go Pro Karma е много лесна за употреба още от момента, в който я извадите от кутията. Компактна и сгъваема, цялата система се побира във включената раница, която е удобна за носене по време на всякакви активности. Контролният панел, включващ интегриран сензорен дисплей, прави управлението забавно, бързо и лесно за пилотиране, без нужда от отделен телефон или таблет, за да виждате това, което вижда дронът. Триосният стабилизатор за камерата може да бъде отделен от дрона и закачен към включения Karma Grip за улавяне на ултра плавни кадри от ръка или при монтиране на превозно средство или друг обект.

Ако обобщим всичко това – купувате и започвате да снимате. Това обещават Go Pro на всеки, дори на потребителите без предишен опит с подобни устройства.

GoPro Plus и приложението Quik – достъп, обработка и споделяне по всяко време, навсякъде

GoPro Plus – Удобство, променящо играта

Свалянето и наслаждаването на кадрите от GoPro-то вече е още по-лесно. Достатъчно е да го включите да се зарежда. Когато камерата HERO5 се зарежда, може автоматично да качва снимки и видеа в GoPro Plus – абонаментна услуга, базирана на облачно пространство, която прави достъпа, обработката и споделянето на GoPro съдържание лесно по всяко време и навсякъде. 

Абонаментната услуга GoPro Plus също така отключва допълнителни предимства:

  • Достъп на широка библиотека от музикални саундтракове за обработка
  • Ексклузивен достъп до GoPro Apparel
  • Първокласна поддръжка

GoPro Plus поддържа всички модели камери* и ще бъде достъпно в САЩ на 2 октомври, а на другите пазари в началото на януари 2017 г.

*GoPro Plus е абонаментна услуга, достъпна в избрани територии. Посетете gopro.com/plus за информация и достъпност. Само камерите HERO5 поддържат автоматичното качване на материал, при зареждане. Други модели GoPro камери могат да качват материал в GoPro Plus, посредством Quik App за десктоп.

Quik App – обработката от телефон или от компютъра е изключително лесна

Обработката и споделянето са лесни, благодарение на приложението Quik за мобилни телефони или компютър. Както предполага името, Quik позволява на потребителите бързо да произвеждат висококачествени видеа, които са забавни за обработка и лесни за споделяне.

Употребата на Quik за десктопа е лесна. Подобрете видеата си, хванете любимите си моменти, изберете саундтрак от библиотеката с песни и Quik автоматично ще обработи вашето видео в тон с ритъма на музиката.

Мобилното приложение Quik (с повече от 17 милиона сваляния) е бърз, лесен начин да създадете невероятни видеа. Само за секунди Quik анализира вашите снимки и видео клипове, за да намери на-добрите моменти, добавя красиви преходи и ефекти и синхронизира всичко с ритъма на музиката.

Научете повече за мобилното и десктоп приложение Quik тук.

Допълнителни Нови Продукти
GoPro също така пуска на пазара няколко нови аксесоара по-късно тази година:

  • Quik Key – верижка за ключове с микро-USB четец за карти, който се включва към телефона ви за бързо прехвърляне на снимки и видеа от вашето GoPro.
  • REMO – дистанционно с гласова активация, което увеличава обхвата на гласов контрол на HERO5 камерите.

https://gopro.com/
http://www.xcosports.com/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>