Formula представи нова ендуро вилка – Selva

Няма да е голяма грешка, ако кажем, че най-новата вилка на Formula, наречена Selva, е уголемена/разширена версия на модела 35, т.е. вилка, използваща т.нар. Boost стандарт за предната ос, което е я прави подходяща и за 27.5+ велосипеди. В почти всяко друго отношение продуктът има характеристиките на вече добре познатата 35, която ви представихме по-рано тази година.

Затова и няма да се спираме подробно на всички детайли, които вече сме описвали в статията за 35. В нея можете да си припомните с повече подробности технологии като Internal Floating Technology (IFT), Compression Tuning System (CTS), Remote Cartrige Control (RCC) и Integrated Locking System (ILS) – всички те са налични при Selva.

Различията спрямо 35 са в няколко насоки. На първо място, разбира се, в размера на предната ос. Стандартната за Selva е 15х110 мм, т.нар. Boost размер, като има и опция за 20 мм проходна ос.

За да добавят коравина към „по-разкрачените“ ботуши на вилката, Formula са използвали технология, наречена Hexagon Design – ако трябва да сме честни, компанията не обяснява в детайли какво точно означава това, но става дума за конструкцията/стените на тръбите и според твърденията на производителя така са постигнали желаната устойчивост на усукване, но без да правят вилката прекалено корава.

Selva се предлага в три варианта, макар реално два от тях да имат еднакви характеристики – 27.5, 27.5+ и 29. При първия ходът е 120-160 мм, като има и удължени версии със 170-180 мм. При другите два ходът е 120-160 мм, но с по-дълги ботуши (по-голямо разстояние от оста до короната).

Както и при моделите 35 и 33, потребителите могат да избират между три цвята за вилката (бял, черен и виолетов) и още толкова за стикерите, така че взискателните към външния вид на продуктите клиенти няма да останат разочаровани.

Selva e малко по-тежка от 35 – с около 150 до 200 грама, за да бъдем съвсем точни, но теглото ѝ остава под 2 кг (1980 грама за най-тежкия вариант), което не е никак лошо за вилка с подобни размери.

Повече подробности можете да видите в сайта на Formula, а ние продължаваме с видеоклипа, посветен на новия продукт, и с още няколко хубави снимки:

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>