Очаквайте откриването на байкпарк Рилски езера!

Местата с трасета, изградени специално за каране на планински велосипед, в разгара на лято 2016 ще се увеличат с още едно! И не само това, ами то ще е доста близо до София, така че карачите от столицата ще могат често и лесно да отскачат дотам за ден или два каране.

Новината звучи така: община „Сапарева баня“ съвместно със спортен клуб “Чемпиънс Фактори” и Рила спорт АД изгражда велопарк на територията на Рила планина. Паркът се намира на 80 км южно от София (непосредствено под Седемте рилски езера). Официалното откриване ще се проведе на 6 и 7 август 2016 на поляната при долна станция на лифта за качване към Рилските езера. На 6 август (събота) посетителите на парка ще имат възможност за първи път да се спуснат по първите три изградени трасета. Едното от тях е предназначено за дисциплината спускане. Другите две са туристически и са подходящи за начинаещи и средно напреднали колоездачи.

Това ще бъде началото и по-подробна информация и програма на събитието очаквайте съвсем скоро. Не по-малко интересни са обаче и бъдещите планове на действащите лица в тази инициатива.

Предстои изграждането на още няколко планирани трасета – за спускане, ендуро, крос-кънтри, както и прочистване и маркиране на велотрасе от долната станция на лифта до град Сапарева баня. С изграждането на този маршрут посетителите на парка ще имат възможност да се спуснат от горната станция на лифта чак до града в подножието на планината. Маршрутът ще бъде с дължина около 15 км и постоянен лек наклон надолу.

„Целта ни е да изградим добре структуриран байкпарк, предлагащ много удобства за посетителите“ добавят от Чемпиънс Фактори. „Той ще бъде ориентиран към възможно най-широк кръг от хора, занимаващи се с колоездене, както и към туристите, посещаващи уникалния природен феномен Седемте рилски езера.“

Много снимки от подготовката и изграждането на трасетата и елементите по тях, както и винаги актуална информация можете да намерите във Фейсбук страницата на този най-нов български байкпарк: https://www.facebook.com/Champions-Factory-Bike-Park-Rila-Lakes-1267430633268398/.

Не пропускайте да пробвате трасетата и на живо на 6-7 август… или пък по-късно. Ако не сте се досетили сами, ще ви подскажем, че след хубав ден каране долу в Сапарева баня може да разпуснете и с минерален басейн. 😉

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>