От 9 юли отново ще има безплатни автобуси до Витоша от LIDL

Витоша очаква туристи и велосипедисти с безплатните автобуси „Зелена линия Витоша“

Инициативата на Лидл България стартира за шеста година. От автобусите могат да се възползват пешеходци и велосипедисти до маршрутите за преходи на Дендрариума и Златните мостове и байк трасетата от х. Алеко и с. Железница

Безплатните автобусни линии за велосипедисти, реализирани за първи път у нас от Лидл България, стартират за трети пореден сезон. Запалените колоездачи ще могат да ползват безплатния транспорт, за да се качват в полите на Витоша и екстремните трасета от Бай Кръстьо и хижа Алеко, както и за достигане до по-лесните маршрути от с. Железница. Стартът им е планиран за 9 юли /събота/. Предвид текущите ремонти в София, трасетата на линиите са с промени, но всички спирки по линиите се запазват като миналогодишните.

Първият специализиран автобус, предназначен за хора с велосипеди, е с променена начална спирка, но междинните и крайни спирки остават непроменени –  от “Зоопарка“ през Бай Кръстьо до хижа Алеко,  а вторият маршрут ще се движи от НСА (спирка Студентски град – Колелото на автобуси 280, 94, 294), през с. Бистрица до с. Железница. Автобусите са еднопосочни и са предназначени само за хора с велосипеди до запълване капацитета на превозните средства. Часовете на потегляне са 08:20 и 10:30 от началните спирки.

В събота, за шеста поредна година, стартира и Зелена линия Витоша за пешеходци. Тя дава възможност на всички любители на разходките сред природата да се придвижват лесно, удобно и безплатно до Дендрариума и Златните мостове. През изминалите четири години над 30 000 софиянци и гости на града са използвали безплатния превоз, за да се отдадат на почивка сред сенките на Витоша.

За разлика от велоавтобусите, при Зелена линия Витоша автобусите ще се движат двупосочно. И тази година те ще тръгват съответно в 8:00 ч. и 9:00 ч. от стадион „Васил Левски” и в обратната посока в 17:00 ч. и 18:00 ч. от „Златни мостове”.

Всички маршрути на Зелена линия ще се движат през уикендите и официалните празници между 9 юли и 25 септември.

Лидл България ще предложи през новия сезон още активности и възможности за прекарване на свободното време във Витоша.  Новини и повече информация за Зелена линия Витоша може да намерите на www.lidl.bg.


За Лидл България

Лидл България е част от немската Шварц-група, оперираща в областта на търговията с хранителни и нехранителни продукти. Lidl има около 10 000 магазина в повече от 20 европейски страни. Компанията е основана през 30-те години на ХХ-ти век в Германия (седалище Некарсулм) и се отличава с бърз и постоянен растеж.

Повече информация за Лидл България може да намерите на:

www.lidl.bg

Facebook.com/lidlbulgaria

Instagram.com/lidlbulgaria

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>