„Колело за смет, за дете велосипед“ зарадва над 200 деца от 6 града

Инициативата по дарение и ремонтиране на стари велосипеди приключи

236 дарени и ремонтирани велосипеди раздадоха в продължение на 5 дни инициаторите на благотворителната инициатива „Колело за смет, за дете велосипед“ – 1bike.bg. Детските празници се осъществиха от 1 до 5 юни в Етрополе, Лом, Кнежа, Попово, Кубрат и Нова Загора.

„Безкрайно щастливи сме, че успяхме да надминем първоначалната цел от 200 велосипеда, което ни позволи и да включим в последния момент град Етрополе. Направихме пет, вместо първоначално планираните четири доброволчески уикенда, и се срещнахме с десетки прекрасни хора. Натрупахме красиви истории, които дълго ще ни държат топло. Също така успяхме и да надскочим регионалния елемент и да превърнем кампанията в национална.“, споделят организаторите и доброволците, които се включиха в инициативата.

В „Колело за смет, за дете велосипед“ се включиха и тази година стотици дарители, които подариха старите си велосипеди за тази кауза. Доброволци от цялата страна се събраха в Дряново – сърцето на инициативата и 1bike.bg – където съвместно ремонтираха и подготвяха велосипедите за децата.

Кампанията се осъществи за втора поредна година и с подкрепата на Drag Bicycles, които предоставиха нови части за старите велосипеди и магазините си за приемни пунктове; DHL, които изпълниха логистиката на велосипедите; Imaginarium, които подкрепиха цялата организация и също предоставиха търговската си мрежа за приемане на дарени велосипеди; Институт Сервантес, Дюкян Меломан и МОГА Дряново.

Кампанията приключи, но не и работата. Предстои още 50 велосипеда да бъдат дарени, които търсят своите нови собственици.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>