Велоучилище МТБ-БГ – Учебен лагер Пампорово – 27-30 юни 2016 г.

Велопарк Пампорово открива сезона с Pamporovo Bike Fest от 23 до 26 юни, а веднага след това смятаме да се възползваме от лифтовете и трасетата, за да проведем първия за тази година учебен лагер там, насочен към нивата напредващи и напреднали.


НИВО: напредващи и напреднали.

МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ: 5

МАКСИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ: 10

ТАКСА: 100 лв./човек
Таксата за участие се заплаща на място в първия ден, преди започване на обучението.

Таксата включва участие в упражнения с инструктор за усвояване на основните техники за каране на планински велосипед.

Таксата НЕ включва транспорт, настаняване, лифт-карта, храна и други подобни услуги.

ПРОГРАМА:

За разлика от миналата година, този път програмата ще бъде съставена в дните непосредствено преди началото на лагера. Причината за това е, че искаме да проверим както новите, така и старите трасета в байкпарка и въз основа на това да планираме упражненията. Другият важен момент е, че през юни времето често е неустойчиво, така че евентуални дъждове може да наложат повече гъвкавост в програмата.

Във всички случаи са ясни следните неща:

В понеделник, 27 юни, ще очакваме участниците да пристигнат между 10 и 10:30 часа в курорта. От 10:30 до 12:00 ч ще направим регистрация и плащане, запознаване, предварителен инструктаж и разяснения и ще започнем с някои начални упражнения, докато стане време да си вземем лифт карти.

От този момент карането и упражненията ще вървят във възходяща посока от по-лесни към по-трудни трасета, като ще използваме най-различни варианти – с/без спиране по трасето, с видеозаснемане и др.

В четвъртък (30 юни) със сигурност ще караме поне до обяд (13:00 ч), когато ще сложим официално край на лагера, но в зависимост от закупените лифт-карти и желанието на участниците, може да удължим програмата и до 17:00 ч.

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ УЧАСТНИЦИТЕ:

– Да са на възраст 18 години или повече.
Участници на възраст от 14 до 17 години може да бъдат допуснати и в заниманията за напредващи, ако в тях участва и техен родител, който да носи отговорност за действията им.
– Да носят каска и ръкавици по време на упражненията – задължително!
– Препоръчително е да носят и допълнителна защитна екипировка – очила, наколенки, налакътници и др.
– Да участват с изправен планински велосипед.
– Да са заплатили таксата за участие (заплаща се на място преди започване на обучението).
– Да подпишат пред инструктора Декларация за освобождаване от отговорност.
С общото съдържание на декларацията може да се запознаете ТУК, но някои редове в нея ще са индивидуални за всяко обучение, така че конкретните декларации ще се подписват на място.
– Препоръчително е всеки участник да има Планинска застраховка и застраховка „Злополука“.
*Тези застраховки могат да ви спестят разходи в случай на травма, оказване на първа помощ, спасяване в планината и други неприятни ситуации. Организаторите на събитието не носят отговорност за каквито и да е разходи, възникнали за участниците във връзка с такъв инцидент.

НАСТАНЯВАНЕ

Всеки участник сам избира настаняване. При първа възможност ще добавим информация за настаняването от нашите партньори Велопарк Пампорово, тъй като техните пакети обикновено са най-изгодни, включвайки и лифт карта. Преди да мислите за настаняване, побързайте да се запишете за лагера, тъй като местата са ограничени!

ЗАПИСВАНЕ

Желаещите да участват в мероприятието трябва да се запишат най-късно до 19 юни 2016 г. чрез попълване на формуляра долу. Посочват се трите имена на участника, e-mail и телефон за обратна връзка. Местата са ограничени! Събитието ще се проведе само при наличие на минималния брой участници, така че не правете резервации и не взимайте отпуск, преди да получите потвърждение на посочения от Вас e-mail, което ще се случи най-късно на 20 юни 2016 г. Записване след 19 юни ще е възможно само при наличие на останали свободни места и до достигане на максималния брой участници.

Формуляр за записване: http://goo.gl/forms/mh0x5ZwvvAji1hVd2

За допълнителна информация следете също страницата на събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/246761155685781/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>