Дунав Ултра 3: River Monsters

ПЕТИМА ЗАСТАВАТ НА СТАРТA ЗА УНИКАЛНО ИЗПИТАНИЕ – ФЕЙСБУК РИАЛИТИ

Приятели, време е за нови предизвикателства и емоции!

С обявяването на участниците в Дунав Ултра 3: River Monsters официално поставяме началото на предварителната кампания за единственото по рода си Фейсбук риалити в подкрепа на туризма в България и в частност на велотуризма по поречието на река Дунав.

На 20 август 2016 г. петима атлети-аматьори – Борислав Йорданов (30), Илиян Лазаров (31), Филип Лхамсурен (36), Станислав Евгениев (38) и Борис Бегъмов (46) – ще се впуснат в едно изключително изпитание на духа и тялото, за да постигнат почти невъзможното.

Смелите авантюристи планират да изминат 682-километровия веломаршрут „Дунав Ултра“, следващ северната граница на България, бягайки и карайки велосипед. Те ще стартират рано сутринта от село Куделин, Видинско с тичане и ще се опитат да финишират два дена по-късно в черноморското село Дуранкулак на велосипеди. Целта им е да реализират прехода в рамките на едва 48 часа.

За да бъде кампанията успешна, участниците трябва да пробягат една цяла маратонска дистанция – 42.195 км, а останалите 640 км да изминат с велосипед, като поне един от тях следва да финишира в предварително посоченото време. Без да се състезават помежду си, те ще се мотивират взаимно в изключително тежкото начинание, символично пренасяйки идеята за единство и взаимопомощ на арената, в този случай – буквално.

Странични фактори като метеорологични условия, пътна обстановка, както и риска от падания и контузии още повече усложняват прехода, превръщайки го в предизвикателство с напълно неизвестен и драматичен край. В този смисъл никой от петимата участници не е убеден, че тялото му ще издържи на огромното физическо натоварване и на евентуалните премеждия.

Всичко това прави Дунав Ултра 3: River Monsters едно от най-вълнуващите алтернативни събития през лятото.

ЗА КАМПАНИЯТА:

Дунав Ултра 3: River Monsters е трета поред кампания в подкрепа на едноименния веломаршрут по поречието на река Дунав до Черно море. Целта на събитието е да очертае перспективата за развитие на велотуризъм в държавата като успешен бизнес модел и в частност да популяризира дунавския регион.

В подкрепа на идеята цялото събитие ще бъде заснето от професионален снимачен екип за реализирането на 45-минутен документален филм, посветен на региона по поречието на река Дунав. Лентата ще представи подготовката, премеждията и най-интересните моменти по време на предстоящото изпитание. Идеята на филма е да представи у нас и в чужбина високия потенциал, който има България за развитие на успешни бизнес модели чрез велотуризъм.

Всеки, който желае да изрази своята подкрепа към Борислав, Илиян, Филип, Станислав и Борис, ще може да го направи във Facebook страницата на Дунав Ултра, където ще има възможност да следи тяхната подготовка, а впоследствие и на живо цялото 48-часово изпитание. Носителят на световна награда за спортна фотография Анастас Търпанов ще запечата най-важните моменти в кадри, а цялата кампания ще е съпроводена с много видео, новини, интервюта, Фейсбук лайф и GPS проследяване в реално време по време на самото риалити…

В заключение, кампанията Дунав Ултра3: River Monsters има за цел да достигне до сърцата на всички онези, които милеят за България, за нейното настояще и бъдеще. Станете и вие част от тази общност, като споделите този пост или харесате Facebook страницата на „Дунав Ултра“.

ЗА УЧАСТНИЦИТЕ:

Борислав Йорданов (30)
Борислав е от София, работи като организатор на проекти в сферата на индустриалните технологии. Негова страст са планинското колоездене и откриването на непознати места. През 2014 г. поставя рекорд за преминаване маршрута Ком-Емине с велосипед без поддържащ екип (5 дни, 4 часа). Увлича се по бягане, катерене, планинарство и фотография. Приключение и предизвикателство са двете основни неща, които го карат да се чувства жив.

Илиян Лазаров (31)
Илиян е от Ловеч, заклет фен на спорта. През последните 6 години е отдаден изцяло на бягането в града и планината. Той е създател на платформата Runbg.net и е организатор на състезанията от веригата Trail Series – те са начинът да споделя вижданията и преживяванията, свързани с неговата страст. Обича да открива нови места, предизвикателства и хора, с които да ги споделя.

Станислав Евгениев (38)
Станислав е от София, завършил е НСА с профил Треньор по гребане и Военна академия, специалност Национална сигурност и отбрана. Преминал е редица специализации – международна академия командос, персонална охрана, тактически курсове стрелба, треньор по бодибилдинг и фитнес. Дългогодишен състезател по академично гребане, Станислав участва в коломаратони тип бревет, а девизът му е: Който дръзва – побеждава!

Филип Лхамсурен (36)
Филип е роден в Монголия приключенец, писател и изследовател. През последните 10 години е отдаден на предизвикателства, в които се преодолява неразгаданият риск. Търсенето на границите на ума и тялото го отвеждат до десетки отдалечени кътчета по света – от Чечня до Амазония. Филип вярва, че човек трябва да върви напред, не само за да живее в действието, а и за да се изгуби отвъд границите на стереотипите.

Борис Бегъмов (46)
Борис е от София, маркетинг-предприемач, създател и идеолог на „Дунав Ултра“. През 2015 г. в екип с Петър Златков успява да преодолее маршрута на „Дунав Ултра“ с велосипед с една скорост за рекордно време от 44:40:00 часа. До 2010 г. той води екстремно нездравословен начин на живот с 35 кг наднормено тегло, консумация на цигари и начална зависимост от алкохол. Днес Борис коренно е променил мирогледа си и мечтае да създаде проект, свързан със здравословния лайфстайл.

Дунав Ултра 3: River Monsters е събитие, официално подкрепено от Министерство на туризма на Република България.

Кампанията се осъществава със специалното съдействие на: VIVACOM
И още: Cooper VisionHarley DavidsonJulboBuff, Deuter

http://dunavultra.com/дунав-ултра/

https://www.facebook.com/Dunav-Ultra-1483130295233069/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>