Отворено писмо до всички XC приятели

Драги приятели с големи и бавно биещи сърца,

Напоследък четете и гледате често за Кътина. Сигурно вече сте пробвали тамошните гънки на Мала Софийска планина и ръчния хляб? Ако ви е писнало все за това да ви говорим или пък не обичате да четете, а само карате; ако и не ядете бял хляб, а ревностно пазите спортната си форма, значи предложението ми е точно за вас!

Тия мисли се завъртяха в главата ми още преди години, когато за първи път посетих района на село Кътина. В Нови Искър тогава (мисля, на два пъти) се организираше XC състезание, чиято чутовна сборна денивелация възлизаше на цели 50 метра. Байкаронската ми чест бе жегната с тази неуместна шега. Сигурно и на вас няма да ви хареса. Та и оттогава все си мисля, че трябва да има по-добра утеха за разтуптяната ви XC душа.

Ето я и нея:

GPS следа

В показаната следа няма нищо ново в сравнение с по-дългите, с извинение, любителски маршрутчета на г-н Ботушаров, дето в смях и шеги се побутват нагоре. Но тук ще ги разгледаме така по-PRO. Обещавам пот, изцъклен поглед и мъжкарски напън!;) Моля, дамите да не се чувстват изключени. Както е известно, от PRO-то те са по-добрата половина.

Врътката представлява счупена осморка с една по-малка фльонга в единия край, която по разни съображения може да се елиминира. Цялата обиколка на маршрута е малко над 4,5 км и съдържа две стръмни и технични изкачвания по смесен терен (малко асфалт, почвен път, чакъл и дребни камъни) и две прекрасни пътеки, които освен надолу имат и кратки участъци с въртене. По всички формални показатели това е едно хубаво XCO трасе.

Понеже аз не се чувствам капацитет в тази олимпийска дисциплина, каня всички изявени (и не толкова) деятели на този тип каране, всякакви скрити лимонки, да пробват и да споделят мнение. Ако не друго, тренировката ви е гарантирана, но аз предвиждам много повече от това…

Качвайте после и в Strava, че да видим дали става! 😀

Поздрави,

Димитър Щуров

Етикети:

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>