До работа с колело – май 2016 г.

От 1 май за пореден път започна едномесечната кампания на Велоеволюция за ходене на работа с велосипед. Организирана под формата на виртуална надпревара, тази инициатива цели да насочи колкото се може повече хора към използването на велосипеда като средство за транспорт в града, да даде добър пример на всички, които все още се колебаят, а в известен смисъл да събере и статистическа информация за обичайния пробег на хората, ползващи велосипеди за ходене до работа и обратно.

Ето ги подробностите, както са публикувани в сайта на кампанията:

Май 2016 – месец за ходене на работа* с колело в България!

И тази година ви караме да карате колело до където си имате работа*.

Карайте и споделяйте ежедневно изминатите с велосипед километри.

Съберете приятели или колеги и трупайте велосипедни километри индивидуално и отборно.

В края на месеца за каране на колело до работа – май 2016, навъртяните километри ще отличат най-упоритите велосипедисти, най-велосипедните дружинки и най-наситените с велосипедисти градове и села в България.

Участвайте в “До работа с колело” от 1 до 31 май като се запознаете с Правилата.

Формулата, която стои зад успешната реализация на кампанията, показа интересни резултати при предишните издания. Всяка година се целим в изминаването на все повече велосипедни километри от повече хора в повече населени места в България.

“До работа с колело” е кампанията, която ще отличи и истински отговорния за околната среда бизнес, който насърчава и улеснява служителите си да ползват алтернативен транспорт. Чрез отборната класация се съревновават фирмени отбори, които всеки служител може да регистрира и покани колеги за участие.

* работа – това е всяка цел в ежедневния ни живот, която изисква придвижване на близки или далечни разстояния в градска среда – работно място, училище, университет, но също и магазин, административно учреждение, среща с приятели, разходка, посещение на място за развлечение и др.

Повече информация можете да намерите на адрес: http://bike2work.be/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>