Велоучилище МТБ-БГ – Кътина, 24 май 2016 г.

В деня на българската просвета и култура, ако метеорологичната обстановка позволява, ще се учим на основни техники за каране, за да сполучим по планинските пътеки с велосипед.


След като се наложи да отложим планирания двудневен курс в Узана, решихме да направим „заместващо“ събитие край София. Удивителното постоянство на валежите през месец май налага да поставим и условието, че може курсът да бъде отменен в последния момент (23 май), ако прогнозата стане прекалено заплашителна. Засега обаче тя изглежда по-скоро прилична, така че ето ги подробностите за планираното обучение:

НИВО: напредващи*
Как да определите нивото си е обяснено ТУК.
* Напреднали също има какво да научат и упражняват по тази пътека, т.е. няма да върнем никого с такова ниво, но упражненията и обясненията ще са с акцент върху напредващите.

МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ: 4

МАКСИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ: 8

ЦЕНА: 25 лв./човек
Таксата за участие се заплаща на място в деня на обучението.

Цената включва участие в упражнения с инструктор за усвояване на основните техники за каране на планински велосипед.

Цената НЕ включва застраховки, транспорт, настаняване, храна и други подобни услуги.

ПРОГРАМА:

Пътеките е с трудност Т3 – изключително хубава, достатъчно разнообразна и постепенно градираща от лесна към по-трудна. Изкачването е на самоход по много стръмен и вероятно кален черен път, т.е. пригответе се за малко малко бутане. Спускането ще е с множество спирания, обяснения, упражнения и повторения. Дължината на карането е е около 10 км, изкачването е 400 м, описание на маршрута можете да видите тук: http://www.mtb-bg.com/index.php/trails/routes/3790-route-2015-katina.

Вторник, 24 май

09:00 – 09:30 – Регистрация (Кътина, централен площад, градинката; https://goo.gl/maps/ySi6nHDVP9B2)
09:30 – 10:30 – Кратки начални обяснения и упражнения (на площада или на място в близост до началото на изкачването).
10:30 – 11:30 – Изкачване. 
11:30 – 17:30 – Каране и упражнения по пътеката.
По някое време (към 12:30 – 13:00 ч) ще направим кратка обедна почивка, желателно е участниците да си носят храна от типа на сандвич, енергиен десерт или каквото друго преценят.

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ УЧАСТНИЦИТЕ:
– Да са на възраст 18 години или повече.
*Участници от 12 до 17 години ще бъдат допускани в обученията за начинаещи само в присъствието на родител, който да ги наблюдава. Участници на възраст от 14 до 17 години може да бъдат допуснати и в заниманията за напредващи, ако в тях участва и техен родител, който да носи отговорност за действията им.
– Да носят каска и ръкавици по време на упражненията – задължително!
– Препоръчително е да носят и допълнителна защитна екипировка – очила, наколенки, налакътници и др.
– Да участват с изправен планински велосипед.
– Да са заплатили таксата за участие (заплаща се на място преди започване на обучението).
– Да подпишат пред инструктора Декларация за освобождаване от отговорност.
С общото съдържание на декларацията може да се запознаете ТУК, но някои редове в нея ще са индивидуални за всяко обучение, така че конкретните декларации ще се подписват на място.
– Препоръчително е всеки участник да има Планинска застраховка и застраховка „Злополука“.
*Тези застраховки могат да ви спестят разходи в случай на травма, оказване на първа помощ, спасяване в планината и други неприятни ситуации. Организаторите на събитието не носят отговорност за каквито и да е разходи, възникнали за участниците във връзка с такъв инцидент.

ЗАПИСВАНЕ

Желаещите да участват в мероприятието трябва да се запишат най-късно до 17:00 ч на 22 май 2016 г. чрез попълване на формуляра долу. Посочват се трите имена на участника, възраст, e-mail и телефон за обратна връзка. Местата са ограничени! Събитието ще се проведе само при наличие на минималния брой участници. Окончателно потвърждение за провеждане на курса ще бъде изпратено по e-mail на 23 май 2016 г.

Формуляр за записване: http://goo.gl/forms/jVVXh2dOp4wrPZMD3

За допълнителна информация следете също:

Темата във форума: http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=48&t=182960

Страницата на събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/1741394432770076/