Biking Tours – Пътеките над Варвара – 4-5 юни 2016

Усъвършенствай карането си по техничните пътеки над с Biking Tours
Двудневен вело-уикенд в полите на Родопите – 4-5 юни 2016 г.

ПРОГРАМА

Ден 1 (04.06.2016 г.) Варвара – връх Милеви скали – Варвара

Тръгваме в 10:00 ч. от площада в с. Варвара (Пазарджишко)
Когато групата се събере, тръгваме по асфалтов път в западна посока от селото, преминавайки през съседните села Симеоновец и Семчиново. От Семчиново ще поемем на юг към високите ридове на Алабак – интересен дял от Западните Родопи, ще се изкачим по спокоен и много красив асфалтов път, за да достигнем едно от билата на този дял. Достигайки хижа „Милеви скали“, се откриват невероятни гледки към Велинград и Ракитово, както и към красивото дефиле на Чепинска река. Наслаждаваме се на прекрасните родопски гледки и тръгваме по черен път на север, за да погледнем към билата на Средна гора. Следва приятна ливада, известна още като местност Смъденица, а след още 2 км достигаме друга местност – Мандрата, и началото на една от пътеките, която ще ни спусне между селата Варвара и Симеоновец, откъдето се прибираме в местно хотелче и се потапяме в басейна с минерална вода. 
Днешният ден се характеризира с много голямо изкачване по асфалт (20 км до връх Милеви Скали) и със страхотно, красиво и технично спускане по пътеки до изходната точка.

Общ маршрут – 34 км
Общата денивелация за деня е: 
1300 м положителна
1200 м отрицателна
Очаквано време за преминаване 5-6 часа.
Вода има на 6 места за този ден, разпределена равномерно в километрите.
––––––––––––––––––––––––––––-

Ден 2 (05.06.2016 г.): Варвара – х. „Равно Боре“ – Варвара

Отново ще се постараем да тръгнем около 10 ч. от хотела и ще поемем по асфалта за Велинград срещу течението на Чепинска река, за да достигнем Варварските Бани. Ще караме около 4 км по асфалт, след което се отбиваме надясно по голям и стръмен черен път, за да достигнем хижа Равно Боре. Черният път е с дължина 5 км и доста голям наклон нагоре! Ще отседнем в района на хижата за обяд и по-дълга почивка, за да съберем сили за предизвикателното спускане, което сме подготвили за групата.

Общо каране за деня: 20 км
Денивелацията за днешния ден е:
Положителна 860 м
Отрицателна 820 м
Вода за допълване има на 2-3 места.
––––––––––––––––––––––––––––

Внимание! Този маршрут не е подходящ за начинаещи планински велосипедисти. Пътеките са технични и изкачванията са продължителни и стръмни.

Нощувки:
Настаняваме се в Радовата Къща, където нощувката е 15 лв. на легло и се доплаща 5 лв. за тези, които ще ползват минералния басейн. Може да се настаним още на 03.06.2016, петък.

Храна: Подсигуряваме сами храната си. За първия ден всеки ще трябва да си носи за дневното каране. На втория ще обядваме в хижа „Равно Боре“. За закуска и вечеря може да се храним и в ресторанта на къщата.

Транспорт: 
Всеки стига до Варвара със собствен такъв, а може и с влак до Септември. Ако има желаещи, може да организираме транспорт по маршрут София-Варвара-София за хора и велосипеди по предварителна заявка, както и да направим споделено пътуване между участници.

Препоръчваме на всеки участник да носи със себе си дъждобран (за прехода) и топли и сухи дрехи и обувки за подмяна (в случай на лоши условия и дъжд).

Организационната такса за събитието е 40 лв. и включва: водач/и, застраховка “Злополука“ и съпътстващ транспорт за извънредни ситуации.

Таксата не включва: нощувки, храна, придвижване на участниците до началната точка на маршрута Варвара.

Таксата може да бъде платена в брой на място, или предварително по сметка:
Сдружение Байкинг Турс, 
ЕИК 176964276 
BG77STSA93000023219049
STSABGSF

Записването става на e-mail: 
[email protected] или на тел. 0888881245 – Нено Делирадев.
Краен срок за записване 02.06.2016 г.

https://www.facebook.com/events/587187554779328/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>