Cross увеличава продуктите, предлагани с марката Crosser

Crosser не е нова марка, но до момента тя се използваше основно за каплите, които Cross произвеждаха, продаваха и вграждаха в готовите си велосипеди. В това си амплоа името е познато на много потребители и е важна част от брандирането на байковете на българския производител. Наред с това се появиха и готови, наплетени колела, което бе логична стъпка в развитието на продуктите.

От няколко месеца обаче на пазара се появяват нови и нови компоненти с това име – продукти за крайния пазар, които се опитват да заложат на добро качество и ниска цена. По този начин Crosser все повече се превръща в „пълнокръвна“ марка, предлагаща на крайните клиенти разнообразни артикули за техните велосипеди.

Трудно ми е да изброя всички продукти, налични в момента в портфолиото на марката, но ще откроя няколко по-важни групи от гледна точка на планинските колоездачи.

На първо място, това са периферните компоненти – кормила, лапи, колове за седалка и седалки. Започвам с тях и заради това, че няколко такива продукта от 2-3 месеца са в ръцете на МТБ-БГ за тестване, така че след известно време очаквайте по-подробни статии за тях.

Лапата е с три възможни дължини – 70, 80 и 90 мм – и цена 25.20 лв. Изработена е от алуминиева сплав, със 7° наклон и черно-бели графики. Скобата за кормилото е с диаметър 31.8 мм и 4 стоманени болта, а стягането към стержена е с два болта. По данни на производителя теглото е 140 грама за по-късите дължини и 150 грама за най-дългата, макар че 70-милиметровата лапа, която е при нас, тежи даже по-малко – 130 грама.

Кормилата също са от алуминиева сплав (6061), с диаметър в областта на захват 31.8 мм и с дължина 680, 720  или 740 мм. Дебелината на стените им е променлива, а теглото при кормилото 720 мм е около 300 грама. При него и при най-широкото извивката назад е по-малка (5°), както и издигането – 15 мм. По-късото кормило (680 мм) е с извивка назад 8° и издигане 25 мм. Графиките са в същия стил като при другите компоненти от серията. Цената е 23.40 лв.

Освен черно с бели графики, кормилата се предлагат и в бял цвят с черни графики.

Колът за седалка е с двуболтова глава за лесен и прецизен реглаж на позицията и наклона на седалката и с нулево изместване назад. За момента се предлага в размери 31.6х350 мм, 31.6х400 мм и 27.2х350 мм на цена 21.90 лв. Теглото му е около 300 грама за вариантите 350 мм и 330 грама за 400 мм.

Друга важна група продукти са консумативите и аксесоарите, и особено накладките за дискови и V-образни спирачки. За момента има модели за някои от най-популярните дискови спирачки в началния и среден клас, като всички те са синтеровани и се предлагат в комплект пружинките, готови за монтаж. Цената варира между 10 и 12 лв. за дисковите спирачки и от 4 до 15 лв. за накладките за V-образни спирачки.

Наред с това под марката Crosser се предлагат още много дребни компоненти и аксесоари за сервизно обслужване – скоби за седалка, дистанционни втулки, жила и брони и др.

Има и една голяма група продукти, които не са пряко свързани с планинското колоездене, но на практика са от значение за абсолютно всеки колоездач – велоключалките. Те са произведени от тайванската фирма, имаща над 40-годишен опит в областта, а продукцията ѝ отговаря на всички необходими стандарти за качество и сигурност, валидни за Азия, Европа, САЩ и Япония. Те произвеждат част от номенклатурата на лидерите в областта, като марките Kryptonite, Master, ABUS и др. Моделите, които предлагат Crosser, са от най-разпространените типове и са лесни за монтаж и използване, като гарантират необходимото ниво на сигурност, съчетано с лекота и удобство. Във всеки модел са включени инструкции на български език. Ето част от тях:



Велоключалка CROSSER MT-203

Размери: дебелина 10 мм, дължина 1 800 мм
Стоманен кабел с покритие в различни цветове
Скоба за закачване и съхранение към кола за седалката
Заключващ механизъм с два ключа в комплекта
Цена: 14.40 лв.



Велоключалка CROSSER MT-2503

Размери: дебелина 15 мм, дължина 900 мм
Скоба за захващане към кола за седалката
Подсилен патрон за заключване
Два ключа в комплекта
Цена: 19.00 лв.

Както стана ясно, в момента марката Crosser още „прохожда“ и тепърва ще търпи развитие. Не е трудно да се досетите, че продуктите с това име можете да намерите в магазините и дилърите на Cross, включително в онлайн магазина Velosiped.bg.

Етикети: , ,

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>