Календарът със събития за 2016 г. в МТБ-БГ започна да се пълни

Пиша тази кратка бележка, защото след като в края на 2015 г. и началото на 2016 г. публикувахме няколко спортни календара (на Световните ендуро серии, на UCI, на Българските колоездачни серии, на Словенските ендуро серии и др.), сега всички тези събития са въведени в Календара на МТБ-БГ и можете с един поглед и няколко кликвания да обхванете всички събития, които са ни известни към момента с фиксирана дата за провеждане. Припомням, че в календара можете да избирате между дневен, седмичен, месечен и дори годишен преглед, т.е. можете да прегледате всички мероприятия за 2016 г., въведени до момента.

Тези, които разгледат календара, ще видят, че в него има и дати на събития като Rocks N’Roll в Белоградчик (16-17 април) и Байк за Чепън в Драгоман (23 април). Това ще са едни от първите състезания за сезон 2016, но ги споменавам, за да напомня на организаторите, че макар календарът на МТБ-БГ да не е официален спортен календар за страната, много хора (и състезатели, и други организатори) си „сверяват часовника“ по него, т.е. проверяват тук за предстоящи събития, така че колкото по-рано изберете и оповестите дата за бъдещо мероприятие, толкова по-лесно ще бъде за участниците в него да планират включването си, а за останалите организатори да избегнат съвпадение в датите на състезания в една и съща дисциплина. 

Обявени са и датите за юбилейната Перпендикулярна вселена, която за мнозина отново ще бъде събитието с най-висок приоритет за 2016 г. 😉