O’Neal Pin It – джърси

През лятото на 2015 г. получих за проба два продукта на O’Neal от една серия, носеща името Pin It. Става дума за фланелка (джърси) с къс ръкав и къси панталони, като общото между тях е не само в цветовете, но на първо място в предназначението – за АМ/ендуро каране (а дори и за спускане/фрийрад, поне джърсито). И макар че дрехите могат да се разглеждат като комплект, реших да разделя впечатленията си в две статии, тъй като не всеки би ги купил и ползвал заедно. Още тук обаче ще кажа, че ако имате нужда и от панталони, и от джърси, с комплекта Pin It можете да си доставите едновременно комфорт, качество и добър вид, като последното дори не зависи чак толкова от вашия собствен облик. 🙂

Продукт: Колоездачна фланелка с къс ръкав O’Neal Pin It, предназначена за АМ/ендуро
Размер: М
Тегло: 185 грама
Цена: 99 лв.
Продължителност на ползването: 5 месеца / 400 км
Продуктът е ползван съвместно с: Къси панталони O’Neal Pin It, два модела термоблузи, яке Endura MTR Emergency Shell
Други модификации на модела/продукта:

Важно уточнение, с което трябва да започна е, че фланелката бе с една идея по-голяма от идеалния размер за мен. По принцип моят размер е S, но някакво объркване в поръчката доведе до това, че получих М. За щастие това не се отрази по никакъв съществен начин на удобството и функционалността – единствената последица беше, че на външен вид малко повече се доближавах до хип-хоп изпълнител, но без джърсито съвсем да виси по мен.

Впрочем кройката на Pin It съвсем умишлено е отпусната, свободна, така че малко по-големият размер почти не си личеше. Със сигурност това е фланелка, която няма по никакъв начин да ви стяга, да ви ограничава в движенията или да подчертава евентуални недостатъци във фигурата с бирено-хранителен произход.

От пръв поглед и първо пипане, още преди да я сложа на гърба си, ми направиха впечатление качеството и отличната изработка. Като се започне от фината и проветрива, но също и достатъчно плътна полиестерна материя, мине се през всички шевове и панели и се стигне до „гъзарийки“ и дизайнерски елементи, които правят Pin It едно от най-красивите джърсита, които съм виждал. Фланелката е ушита от няколко отделни панела, които имат както функционално, така и визуално значение. Основните цветове са два – зелено и черно, но към тях са добавени няколко допълнителни детайла, които придават още по-готин вид, без да правят джърсито прекалено шарено и претрупано. Такива са например релефното лого на гърдите и на един от ръкавите, тънките зелени надписи O’Neal върху черния страничен панел от едната страна и по-ярката жълта щампа O’Neal върху другия такъв панел, която се пада откъм гърба. Особено съм впечатлен от това, че след няколко месеца ползване и не знам колко пранета, всички тези елементи все още са като нови, въпреки че някои от тях изглеждат доста фино изработени – точно затова си позволявам да твърдя, че това е една от най-качествените фланелки, които съм имал.

Под мишниците има по един мрежест панел за проветрение, а яката е оформена със запазения триъгълен дизайн на O’Neal с една напречна ивица, украсена с емблемата на производителя. Дори от вътрешната страна на фланелката могат да бъдат забелязани един-два дизайнерски детайла, които правят впечатление и с красотата си, и с качествената изработка.

Зная, че мнозина ще махнат пренебрежително с ръка на всички тези външни белези и ще кажат, че те не са съществени. Но е факт, че Pin It изглежда по-добре, или дори много по-добре от повечето ми други джърсита в гардероба, което прави носенето му с една идея по-често и по-приятно.

С риск да предизвикам известно недоверие, ще кажа, че не само по външност то е по-добро от повечето други фланелки (особено пък от по-евтините), които съм пробвал. Още в началото установих, че дори след обилно лятно потене, джърсито Pin It почти не се вмирисва. Правих този експеримент няколко пъти – след каране не го слагах директно в пералнята, а го оставях да поседи ден-два, за да видя дали ще започне да смърди непоносимо – нищо подобно не се случи. Да, като всяка изкуствена материя, фланелката на O’Neal задържа малко неприятен аромат вследствие на активното спортуване, но много по-малко, отколкото повечето други джърсита, които имам. Това вероятно се дължи на антибактериалното третиране, за което споменава производителят и което явно действа добре. Аз лично не бих имал проблем да нося джърсито поне два дни поред, без междинно пране, и веднъж дори го направих при едно каране, където багажът трябваше да е с минимален обем. Разбира се, на никого не препоръчвам да носи непрани дрехи – и аз не го правя, но в живота на планинския колоездач понякога има моменти, когато се налага да изкара с ограничен брой дрехи повече от един ден в планината и за такива случаи облекло, което не се вмирисва много, е съществено предимство. Pin It е точно такава фланелка.

Много съм доволен и от здравината на плата. Спомням си, че още при едно от първите карания с Pin It имаше близки срещи с бодливи храсти – не говоря за падания, а само за каране по тясна пътека, оградена с негостоприемни растения, които оставиха известни следи по кожата ми, но по фланелката за целия този период, в който имаше и други подобни карания, има само няколко миниатюрни бримки тук-там на ръкавите.

От задната страна има и малък джоб с цип – за него нищо не мога да кажа, тъй като обикновено карам с раница и всичко стои в нея. Ще спомена все пак, че този джоб и раницата не си пречеха, а наличието му за някои хора, които карат без раница, може да е важно.

Както повечето джърсита, Pin It съхне доста бързо в топло време и умерено бързо (но несравнимо по-добре от памук) в студени/влажни условия. Проветривостта в горещи дни също е добра, макар че сигурно има и по-добри фланелки в това отношение – честно казано, при температура на въздуха 30 градуса, дори да съм гол, пак ще се потя, така че ми е трудно да сравнявам дали една или друга фланелка е по-проветрива – всички се мокрят за норматив и също така бързо съхнат.

Pin It обаче е достатъчно плътно, за да не се вледенявам при първия полъх на вятъра. Това, че е с къс ръкав, на пръв поглед го прави неподходящо за каране в по-студените пролетни и есенни месеци, но аз го ползвах с удоволствие и без никакви проблеми в комбинация с термобельо отдолу. Даже смея да твърдя, че в това отношение късите ръкави могат да бъдат и предимство, защото позволяват по-добро охлаждане през ръцете, докато около тялото се запазва повече топлина.

Заключение: 99 лв. на пръв поглед изглеждат доста, но не съм носил досега друга колоездачна фланелка, за която бих ги дал по-лесно! От джърси до джърси има разлика и Pin It е от най-качествените, които съм срещал. Фланелката е изпипана максимално, всеки детайл прави впечатление – както с красив дизайн, така и с функционалност. Кройката е свободна и удобна, а материята, макар и синтетична, поне засега е от най-малко вмирисващите се, което позволява при нужда (например в рамките на многодневни карания) да се ползва и два поредни дни, без да намразите себе си. Не на последно място, продуктът е много качествен – карах го много и без да го жаля, пран е доста пъти, и за момента нито има някакви дразнещи бримки (да не говорим за скъсвания!), нито протривания, избледняване на цветовете, напукване на щампите или каквото и да е друго износване. В момента в гардероба си имам над 10 колоездачни фланелки, но ако трябва сред тях да избера само 2-3, O’Neal Pin It задължително ще е сред тях! Препоръчвам с две ръце! 

+

Отлична изработка, всеки детайл е изпипан на най-високо ниво.

Отлична материя – дишаща, приятна на допир, плътна, бързо съхнеща и здрава.

Антибактериално третиране, което помага фланелката да задържа минимално количество лоши миризми, дори след солидно потене.

Удобна и свободна кройка.

Страхотен външен вид (лично мнение, разбира се).

За контакти:

Bike House
http://bike-house.biz
бул. „Ломско шосе“ 104



Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>