O’Neal Pin It – шорти

Както вече знаете, през 2015 г. имах възможността да пробвам комплект от серията Pin It на O’Neal – фланелка с къси ръкави, за която вече споделих впечатленията си, и шорти (къси панталони), с които ще ви запозная в следващите редове.

Продукт: Колоездачни шорти O’Neal Pin It, предназначени за АМ/ендуро
Размер: 30-46
Тегло: 336 грама
Цена: 160 лв./104 лв. (с отстъпка)
Продължителност на ползването: 5 месеца / 400 км
Продуктът е ползван съвместно с: Фланелка O’Neal Pin It, бельо Endura с подложка
Други модификации на модела/продукта:

Няма как да не започна с външния вид, защото той е страхотен и чудесно се допълва с фланелката от същата серия. Още в статията за нея споделих, че ако човек иска да кара с комплект дрехи, които са „мислени една за друга“, Pin It е отлично предложение.

Подобно на фланелката, шортите Pin It са изработени изключително качествено, от много хубави материи и с много внимание към детайлите. Това ги прави едновременно красиви и функционални, а както се оказа – и издръжливи. Последното е нещо, което човек може би не може да очаква от пръв поглед, защото платът, от който са изработени панталоните, е доста тънък, мек и фин, но засега няма никакви поражения по него. Шевовете, циповете, всичко е непокътнато. Трябва все пак да отбележа, че не си спомням да съм падал и да съм се въргалял с Pin It, нито пък имам желание точно по този начин да тествам здравината им. Във всички останали отношения обаче не съм ги пазел повече от кои да е други панталони и засега след всяко пране излизат като нови. Единственото леко износване може да се забележи по мрежестата подплата от вътрешната предна страна на крачолите и съвсем малко по самите ръбове на крачолите – то се дължи на съприкосновението с наколенките, подобно е положението и с повечето други панталони, които имам.

Както става ясно, шортите Pin It имат вътрешна мрежеста подплата, която ги прави по-плътни и топли, отколкото предполага ефирният им външен вид. Подплатата осигурява и комфортно усещане при допир с тялото, макар че и външният плат е достатъчно мек и приятен в това отношение. Pin It нямат омекотяваща подложка, но могат да се ползват в комбинация с колоездачно бельо, тънък клин или с допълнително бельо с меко парче, каквото O’Neal предлагат като отделен продукт. За целта от вътрешната страна на пояса има две халки, а от задната страна има и удобна халка за окачване на закачалка. Това са само част от множеството детайли в тези панталони – докато сме на тема пояс, ще добавя, че от вътрешната страна той е оформен със силиконова лента, която пречи на панталоните да се смъкват, без обаче да оставя грубо усещане към тялото. В моя случай тя се оказа особено полезна, защото дори най-малкият номер, предлаган в България (30) се оказа твърде широк за тънката ми фигура. Дори максималното стягане на пластмасовия ремък с катарама отпред, който допълва ципа и тик-так копчетата за още по-сигурно закопчаване, не помогна шортитe Pin It да са ми съвсем по мярка, но за щастие те се смъкваха съвсем малко и това не ми пречеше при карането. За такива като мен обаче със сигурност ще е по-добре, ако на родна земя се появи и най-малкият размер – 28.

Като казах, че външният плат на Pin It е доста тънък и фин, това бе малко обобщаващо. Такова е общото впечатление, но панталоните всъщност са направени от няколко различни панела. Седалищната част е от мек, но видимо по-здрав и еластичен плат, така че да осигури едновременно комфорт и издръжливост. От вътрешната страна на бедрата, откъм седалката, има по един панел от изключително здрав, нееластичен и малко по-груб на вид и пипане плат, но дори той е значително по-мек и гъвкав от „почти пластмасовите“ тъкани, които съм виждал при някои DH-панталони. В предната част, от чатала към кръста, „преминават“ и две черни ивици от мрежест плат, които осигуряват по-добра проветривост. Същата функция изпълняват и двата вертикални ципа от предната страна на крачолите – при отварянето им отдолу има мрежести отвори за проветрение. Двата хоризонтални ципа пък са джобове, като в единия има и мека кърпичка за почистване на очила, закачена на малка катарама.

Въпреки наличието на подплата, Pin It са леки и проветриви, дори и в топлите летни дни. Със сигурност на пазара има и още по-леки модели, но те са без подплата, пък и често казано, аз лично не мога да усетя разлика от 50 грама в панталоните. Засега още не съм ги карал при температури около или под нулата – в такива условия със сигурност ще е добре да сложите под тях дълъг клин или поне крачоли. През повечето есенни дни обаче, дори при температури 5-10 градуса, нямах проблеми да карам с шортите на O’Neal, но пак казвам – те са особено подходящи за топлите летни дни.

Имам една дребна забележка към джобовете на крачолите – те са разположени сравнително ниско и в този смисъл достигането им не е най-удобното, а ако сложите нещо по-тежко и обемисто, ще го усещате по крака си. Аз лично съм почитател най-вече на класически джобове отстрани (от таза към бедрата), но и тези отпред/отстрани на бедрата ми вършеха работа и е по-добре с тях, отколкото без.

Заключение: Както и при фланелката от същата серия, изработката на шортите Pin It ме впечатли с качеството и нивото на материалите. При панталоните (като тип продукт) има доста повече детайли, които зависят от субективни оценки и предпочитания, но обобщено мога да кажа, че Pin It са чудесни шорти за всеки, който търси високо ниво на комфорт, лекота, проветривост и прилична здравина. Свободната кройка не само изглежда добре, но е съобразена и с нуждите на АМ/ендуро карането, включително с носенето на наколенки. Колоездачи с по-слабо телосложение обаче е добре да пробват панталоните на живо преди покупка, защото караният от мен №30 е доста широк в кръста.

+

Отлична изработка, всеки детайл е изпипан на най-високо ниво.

Отлична материя – мека и приятна на допир, лека и бързо съхнеща + мрежеста вътрешна подплата.

Удобна и свободна кройка.

Два джоба на бедрата и два ципа за проветрение.

Кърпичка за почистване на очила в единия джоб.

Страхотен външен вид (лично мнение, разбира се).

Дори най-малкият размер, предлаган в България (30), не е никак малък – на мен ми бяха леко широки в кръста.

Джобовете на крачолите са малко по-ниско, т.е. човек трябва леко да се пресегне, за да ги достигне.

За контакти:

Bike House
http://bike-house.biz
бул. „Ломско шосе“ 104

{gallery}products_test/2015/test-2015_oneal-pin-it-shorts_pics{/gallery}

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>