Нови продукти от Garmin – Еdge Explore 1000, Montana и др.

Американската компания за GPS техника и представителите ѝ за България, които са партньори на МТБ-БГ, не спират да ни „заливат“ с нови продукти. След многото такива, които представихме на страниците на сайта през 2015 г., дойде ред на още няколко, които идват точно навреме за хората, желаещи да си направят коледен подарък. 😉


Без съмнение най-интересен за аудиторията на МТБ-БГ би трябвало да е изцяло новият модел Edge Explore 1000. Както е известно, серията Edge е специализирана за нуждите на колоездачите, като включва няколко типа уреди – спортни, спортно-навигационни и предимно навигационни. Explore 1000 е именно от третия вид, макар че не му липсват и някои базови спортни функции, а чрез безжичната връзка ANT+ можете да го използвате в комбинация с пулсомер, измервател за мощност, датчик за каданс и други подобни екстри.

Както името на продукта, така и водещото изречение в описанието му („Когато приключението ви зове, отговорете му на две колела с Edge Explore 1000!“) показват недвусмислено, че този уред е насочен към хората, които обичат да карат по-встрани от основните маршрути, пътища и пътеки, независимо дали става дума за шосе, планина или другаде. За целта най-новият колоездачен GPS приемник на Garmin е снабден с чувствителна антена, улавяща сигнали както от системата GPS, така и от ГЛОНАСС (руската система), с барометричен алтиметър и се доставя с предварително инсталирана колоездачна карта Cycle Map. Разбира се, можете да добавяте и други карти, които се визуализират на големия сензорен екран, така че да можете с един поглед да обхванете по-голям район и възможностите за каране в него. Акцентите при Edge Explore 1000 са върху възможността за създаване на маршрути директно чрез уреда и картите, заредени в него, както и да ги следвате по различни начини – еднопосочно, двупосочно и т.н.

Към това е добавена и една важна нова функция – засичането и сигнализирането на инциденти. Edge Explore 1000 е първият подобен уред, който чрез акселерометри може да разпознае инцидент от типа на падане, катастрофа и др. и в зависимост от избраната настройка дори да се „обади“ автоматично на посочени от потребителя телефонни номера за спешни случаи. За да работи тази екстра, е необходим и съвместим смартфон.

Пак в такава насока са и функциите, свързани с входящи обаждания и други подобни активности. По време на карането смартфонът може да стои на сигурно място в раницата и чрез безжична връзка да получавате на екрана на GPS приемника информация за определени неща.

Освен всичко друго, отново с оглед на безопасността и удобството, Edge Explore 1000 включва и дистанционно управление, чрез което можете да управлявате някои от функциите, без изобщо да пускате кормилото.

За свързаността с Garmin Connect вероятно е излишно да споменавам, но… да, има я.

Пълни характеристики на Explore 1000, включително и сравнени с останалите уреди в серията Edge, можете да видите в следващата таблица. Цената на уреда за българския пазар е 979 лв.


Друга група нови уреди, които може да са интересни за част от читателите ни, са три приемника в серията Montana, по-специално моделите 610, 680 и 680t. Веднага ще поясня, че това са едни от най-големите като размери ръчни уреди на марката, което стеснява кръга на потребителите, които биха се възползвали от тях, но наред с приставките за монтиране на мотоциклет, ATV, лодка и каквото друго се сетите, Montana разполага и с монтажен комплект за велосипед, а може да се ползва и за туризъм. Наред с очакваните от такива уреди характеристики, като чувствителна антена, съвместимост с GPS и ГЛОНАСС, барометричен висотомер, 3-осно компенсиран електронен компас, водоустойчив и удароустойчив корпус, новите модели Montana разполагат и с голям, 4-инчов сензорен дисплей с двойна ориентация (можете да обръщате картината вертикално или хоризонтално), видим под директна слънчева светлина и пригоден за работа и с ръкавици. Интерес представлява и двойната система за батерии, която позволява да го ползвате както с литиево-йонна, така и с батерии тип АА. Вградената памет е допълнена със слот за microSD карта, каквато вероятно ще е необходима на собствениците на моделите 680 и 680t, тъй като те разполагат и с вградена 8-мегапикселова камера. Ако изпитвате по-сериозен интерес към тези уреди, можете да научите повече за тях тук: http://www.garmin.bg/?s=3&i=188.

И накрая, макар да няма пряка връзка с велосипедите, не мога да пропусна двата нови варианта на спортния GPS часовник Fenix 3. Както и другите модели в тази серия, това са уреди с универсална и многостранна приложимост за различни спортове и изобщо за активен начин на живот, като дизайнерите на компанията са се постарали да ги направят и достатъчно стилни, за да бъдат възприемани и като моден аксесоар. Що се отнася до подробностите и характеристиките им, няма да ви занимавам подробно с тях, но всеки заинтересован от продуктите може да прочете повече за тях тук: http://www.garmin.bg/?s=3&i=191.

www.garmin.bg

Не забравяйте, че регистрираните потребители на MTB-BG.com могат да закупят тези продукти с 10% отстъпка, тъй като Garmin.bg са наши партньори по отношение на GPS техниката. Повече подробности за това можете да прочетете тук:http://www.mtb-bg.com/index.php/other/mtb-bg/3353-mtb-bg-garmin-partnership

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>