Зелен маратон от велоклуб Устрем на 20 септември

ЗЕЛЕН МАРАТОН е новото предизвикателство, което Велоклуб УСТРЕМ отправя към всички, които обичат да бягат или карат велосипед сред природата.

Заповядайте на състезание по горско бягане, планинско колоездене и дуатлон на 20.09.2015 г. на голямата поляна с наблюдателницата над Аладжа манастир по пътя за вилна зона „Перчемлията“. Стартовете ще започнат в 10:00 часа!

Идеята на събитието е да промотира спортовете, свързани с екологичните начини на придвижване, но освен това то има и благотворителна кауза – 100% от събраните средства ще бъдат дарени за закупуване на спортна екипировка на деца в социални домове и неравностойно положение.

Участниците ще могат да се състезават в следните дисциплини:

  • планинско колоездене – 10, 20 и 40 км;
  • горско бягане – 10 и 20 км;
  • дуатлон – 20 км колоездене + 10 км бягане;

Всеки желаещ може да се включи, а останалите са добре дошли като публика или на пикник по време на събитието. И за тях са подготвени много приятни изненади.

Таксите за участиe са между 5 и 12 лв., а срещу тях състезателите ще получат едно страхотно преживяване по някои от най-красивите трасета в района на Варна, подаръци на стойност над 15 лв., подкрепителни пунктове с храна и вода по трасетата и награден фонд на обща стойност над 1500 лв.

Какво друго ще има на събитието?

  • много игри и анимации на поляната от професионален водещ и аниматор;
  • безплатни уроци по слаклайн, скачащи кокили, стрелба с лък и др.;
  • голяма тенджера с пилешка супа;
  • професионално видео и фото заснемане с дрон;
  • озвучаване;
  • и кой знае какво още…

За предварително записване, повече информация и как да стигнете до мястото, посетете: http://zelenmaraton.com

Facebook: https://www.facebook.com/events/475132502663968/

Събитието ще се състои с финансовата подкрепа на Община Варна и е част от Европейската седмица на спорта.

Партньори и спонсори на събитието: Община Варна, TaxBack, Хармоника, Lagarde, Fit & Shape, БЧК, ТД „Родни балкани“, Sky Pictures Bulgaria, PowerJump и др.

За контакти: Здравко Василев, 0889 775 661, [email protected]

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>