Скоростно изкачване на вр. Конгур – 11 октомври

Клуб „BELA Extreme“ организира на 11.10.2015 г. скоростно изкачване на вр. Конгур – 1951 м н.в. от гр.Петрич. Целите на събитието са да се съберат колоездачи и бегачи от страната и региона, които да се запознаят с красотите на планина Беласица и община Петрич, като същевременно се популяризират планинските спортове и колоездене в региона. Дължината на велмаршрута е 22.4 км, а на пешеходния е 13 км с общо изкачване и за двата 1701 м.

Наредба за състезанието

Дата и място на провеждане: 11.10.2015 г., Петрич.

Организатори: Клуб за екстремни спортове и планинарство „BELA EXTREME“ и Община Петрич.

Дисциплини: Състезание по планинско бягане. Състезание по планинско колоездене.

Състезателни категории: Мъже и Жени, Юноши до 18 г., Ветерани 40+.
Забележка: При наличието на по-малко от петима състезатели в дадена категория, организаторите си запазват правото да я слеят с по-горна (например юноши с мъже), както и да зачетат общо класиране и проведат общо награждаване.

Трасе

Старт: Петрич, училище „Асен Златаров“ (надморска височина 250 м); финал – вр. Конгур (1951 м н.в.). Бягането е 13 км (маркирани туристически пътеки за вр. Конгур), колоездене 22,4 км (по пътя за хижа Конгур и вр.Конгур) – 9 км асфалтов път и 13,4 км горски път.
Подкрепителни пунктове: 6 километър от колоездачния маршрут; х. Конгур; местността Вършилото.

Програма: 11.10.2015
7:45 – 8:30 ч. – Регистрация за участие в зоната на старта.
9:00 ч. – Старт – едновременен за всички участници.
14:00 ч. – Затваряне на финала.
14:30 ч. – Награждаване на х. Конгур.

Изисквания към състезателите
Всеки състезател е длъжен: 
– да е екипиран с каска и ръкавици – за колоездачите
– да е попълнил декларация за физическо здраве
– ако не е навършил 18 г., при взимане на състезателния номер да представи писмено съгласие за участие от родител / настойник. Номера се дават само срещу представена декларация!
– да участва с изправен планински велосипед (колоездачи)
– да спазва правилника за движение по пътищата
– да преминава през всички контролни пунктове (при липса дори и на един, резултатът на състезателя не се зачита в класирането)
– да преминава само по маркираното трасе
– да финишира с велосипеда, с който стартира! (колоездачи)

Силно препоръчително е състезателите да носят в себе си мобилен телефон със заредени батерии за връзка в случай на необходимост.

Записване за участие: в магазин „BELA EXTREME“, на имейл: [email protected] и тел. 0894503753. Необходими данни: трите имена, местожителство, дата на раждане и телефон за контакт.

Стартова такса: 10лв. Заплаща се при регистрацията в Петрич.

Класиране и награди: Индивидуално, по реда на финиширане, отделно за бегачи и за колоездачи. Медали, материални награди осигурени от спонсорите.

Настаняване: В Петрич – хотел „Ванга“, 12,50 лв. нощувка на човек. Резервации на тел: 0878104141

Допълнителна информация: Осигурено е извозването на багажа до х. Конгур и обратно до гр. Петрич на участниците в бягането.

https://www.facebook.com/events/1487963521515674/

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>